nazad na vrh

Erdogan sazvao hitan sastanak sa Vučićem povodom rasporeda nošenja kariranog sakoa

Vučić će sako nositi ponedeljkom, sredom i petkom, a Erdogan utorkom, četvrkom i subotom

ANKARA, 18. april 2017, (Njuz) – Turski predsednik Redžep Erdogan sazvao je hitan sastanak na najvišem nivou sa izabranim predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kako bi se utvrdio raspored nošenja kariranog sakoa i kako u budućnosti ne bi dolazilo do preklapanja.

Bilateralni susret je zakazan za septembar ove godine, a do tada je postignut privremeni sporazum dvojice lidera o nenošenju plavog kariranog sakoa.

Iz kabineta turskog predsednika poručuju da je do nedavnog diplomatskog skandala, kada su obojica uslikani u istom sakou prilikom glasanja na izborima u Srbiji, odnosno referendumu u Turskoj, došlo zbog neregulisanih stilskih pitanja između dve zemlje.

– Kulturološke sličnosti između naše dve zemlje, kao i sličnosti u stilu vladanja dvojice lidera neminovno dovode i do ovakvih nemilih situacija. Sporazum koji će biti potpisan u septembru će omogućiti da bilateralnom saradnjom zacementiramo raspored nošenja kariranog sakoa kao garant mira i stabilnosti u modnim trendovima – kaže se u saopštenju.

Aleksandar Vučić kaže da je sastanak povodom utvrđivanja rasporeda nošenja sakoa još jedan pokazatelj uvažavanja Srbije kao ravnopravnog partnera sa velikim silama u regionu.

– Srbija će u ovom sporazumu biti ravnopravan partner. Lično sam zamolio turskog predsednika da sako nosim ponedeljkom, sredom i petkom, a on utorkom, četvrtkom i subotom, dok će nošenje sakoa nedeljom rotirati svakog prvog u mesecu. To samo znači da Turska uvažava srpske modne interese, bez obzira šta vam opozicija, koja ni nema takav sako, govorila – zaključio je gospodin Vučić.

Kako se nezvanično saznaje, plavi karirani sako koji su obojica lidera nedavno nosila nije slučajno odabran. Modni kreatori iz regiona se slažu da takva kombinacija boja i dezena simbolizuje moć i pobedu, pomešane sa ležernošću i “tim nekim laganica fazonom”.

Viktor Marković

 1. Mislim da bi vucicu, obzirom na njegov mentalnu sklop, daleko vise pristajala odeca sa horizantalnim prugama u ambijentu prostorije sa kariranim resetkama na prozoru.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Bolje da mali alek popravi taj svoj GPS jer izgleda da Srbija na evropskom putu i sa njim za volanom ide pravo u Tursku (a najmanje zbog sakoa)!

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Redzepov sako je barem domace proizvodnje…Alekov sako,je pritom uflekan ,od poslednjeg pada na grudi Nebojse,koji je ostavio parcijalne DNK tragove sekreta…

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Ni kriv ni dužan plavi karirani sako ostaće ružna uspomena na izbore i u Srbiji i u Turskoj.S obzirom na redosled izbora turski Erdogan je ipak iskopirao našeg.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix