nazad na vrh

Kod Terazijske česme penzioneri razmenjuju duplikate fiskalnih računa

Neviđeno interesovanje za fiskalnim računima

BEOGRAD, 2. februar 2017, (Njuz) – S početkom naradne igre “Uzmi račun i pobedi“ koju organizuje Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, beogradski penzioneri počeli su da se okupljaju kod Terazijske česme i razmenjuju duplikate fiskalnih računa, saznaje Njuz.

Od ranih jutarnjih časova u blizini hotela “Moskva“ okupljaju se naši stariji sugrađani pokušavajući da sakupe deset različitih računa ne starijih od 1. januara ove godine.

– Imam petnaest istih računa na kojima sam kupio hleb i mleko pa ću pokušati da ih zamenim za neke druge. Međutim, ide teže nego što sam mislio jer izgleda da svi oko mene imaju istovetne. Samoposluge su izdale ogroman broj računa sa ta dva artikla. Zbog toga mi se čini da ću biti primoran da dam tri računa sa hlebom i mlekom za jedan sa sto grama parizera i jogurtom – kaže Živorad Ocokoljić (71), penzioner iz Rakovice.

– Skupio sam devet različitih računa, ali mi fali jedan sa voćem i delikatesom, međutim takvi su vrlo retki. Čujem da kod nekih preprodavaca mogu da se nađu čak i oni sa ratlukom i šećerom u kocke, ali je cena paprena, plus ne daju na odloženo i ne izdaju fiskalni račun – žali se Janko Cenić (78) iz Batajnice.

Milanka Vukadinović (68), penzionerka iz Boleča kaže da je razočarana što propozicije ne priznaju račune od prošle godine.

– Kad smo ono u novembru dobili pomoć od 5.000 dinara imala sam dvadestak računa od kojih je jedan čak bio i iz “Lilija“, ali šta mi to sad vredi kad ih sad država ne priznaje. A odakle ja sa 13.000 dinara penzije da za samo mesec dana skupim deset računa vrednijih od sto dinara? – pita se Milanka.

Bojan Ljubenović