nazad na vrh

Kreditom za samozapošljavanje kupio radno mesto u javnom preduzeću

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje kažu da je Jovanov slučaj pokazatelj da se inicijativa i proaktivan pristup uvek isplate i pozivaju malde da slede njegov primer

BEOGRAD, 28. april 2017, (Njuz) – Jovan Mitrović, tridesetdvogodišnji inženjer mašinstva iz Beograda je na pravi način iskoristio kredit za samozapošljavanje i njime kupio radno mesto u jednom javnom preduzeću.

Posle više godina provedenih na birou za nazaposlene ovaj mladić je shvatio da sudbinu mora uzeti u svoje ruke i sam sebi stvoriti priliku za posao.

– Bio sam prilično dobar student i očekivao sam da ću lako naći posao u struci, ali se ispostavilo da je moj optimizam bio nerealan. Čekanje na birou se odužilo, slao sam prijave na sve moguće konkurse, ali rezultata nije bilo – priča Jovan. – Već sam počeo da gubim nadu kada sam u vestima video da država daje kredite za samozapošljavanje. Odlučio sam da rizikujem i pokušam da pomoću njega rešim svoje egzistencijalne probleme. Konkurisao sam i dobio sredstva za ovu namenu. Roditelji su pomogli i dali ostatak novca potreban za kupovinu radnog mesta u javnom preduzeću. Radim već nekoliko meseci i prilično sam zadovoljan. Zarada nije velika, ali je redovna, a ni posao nije težak – ispričao nam je Jovan.

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje kažu da je Jovanov slučaj pokazatelj da se inicijativa i proaktivan pristup uvek isplate i pozivaju malde da slede njegov primer.

– Mladi moraju shvatiti da im niko neće pokloniti posao. Moraju biti aktivniji, raditi na sebi i svojim veštinama i biti spremni da preuzmu rizik. Za takve ljude uvek ima mesta na tržištu rada i oni lako i brzo pronalaze posao. Jovan je odličan primer da naše mere daju rezultate. U ime NSZ mogu da obećam da ćemo i ubuduće podsticati preduzetnički duh kod mladih što je osnov za pokretanje privrede – poručila je Monika Parović iz NSZ.

Bojan Savić

 1. I ja cu uzeti neku crkavicu preko kredita…sopstvenu crkvu da napravim…imenujem sebe za popa…vodu proglasim za vodicu…obilazim domacinstva, kao oni iz Kirbija …10 evra po unakrsnom prskanju naplatim…porez ne platim…

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
  • Ide prvomajska rostiljijada… pa ako ima nekog menjao bih dvosoban stan u Beogradu na vodi ( dobijen na lutriji) za dva kila sveze prasetine.

   Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
  • Super! Још ако одеш код Мираша у Монтенегро добићеш и владику!

   Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 2. A drugi važan ,,čimbenik” u zapošljavanju ni da spomenete? Il mislite da se u Srbiji podrazumeva da nema para bez članstva?!

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 3. I sad da bi ostao na tom radnom mestu dovoljno dugo da otplati kredit,ili da bi eventualno napredovao,mora da se učlani u partiju i to nažalost više nije šala nego živa istina.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Jel se ovo neko šali. O boze hvala ti sto si mi pomogao da se rodim u pravo vreme kad si ti hodao po zemlji,a ja sad u kukavnoj penziji,pa za mene samu to bi bilo dovoljno da nekako preživim da nije moji potomaka. Sad cu morati dizati kredite da bi se samozaposlili.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix