nazad na vrh

Obama se žali da ga je neki lik smarao tri sata na komemoraciji Nelsona Mandele

Barak Obama i njegova žena Mišel pre razgovora sa dosadnim neznancem/FOTO: Tanjug

VAŠINGTON, 13. decembar 2013, (Njuz) – Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama požalio se novinarima nakon jučerašnje pres konferencije da ga je “neki lik čitava tri sata smarao” za vreme komemoracije preminulog južnoafričkog lidera Nelsona Mandele.

Obama je u neformalnom razgovoru sa predstavnicima sedme sile izjavio kako mu je “čovek sede kose i zabrinutog izraza lica” skoro tri sata “drvio” o nekoj zemlji koja nikada neće priznati neku drugu zemlju ili tako nešto.

– Takve situacije su zaista nezgodne jer nemate gde da pobegnete. To daje šansu takvim daviteljima da vas uhvate u mašinu i ne puštaju dok iz vas ne iscede i poslednji atom snage – rekao je Obama – Taman pomislite da su završili rečenicu i kad pokušate da ubacite ljubazno “izvinite, moram da idem, propustiću komemoraciju”, a oni ni ne udahnu vazduh nego nastave dalje u istom monotonom tonu “Siberija nikada neće priznati nezavisnost Krosovera” ili tako nešto. I sve tako u krug – izjavio je Obama.

Mediji još uvek, ipak, nisu uspeli da otkriju identitet čoveka koji je, prema predsednikovim rečima, “tupio o nekim meni potpuno nebitnim stvarima, pritom se žaleći i na loše organizovanu komemoraciju”.

Američki predsednik je napomenuo kako se nada da nijedan svetski lider neće uskoro umreti, kako ne bi ponovo bio izložen sličnoj torturi od sasvim nepoznatih ljudi.

Viktor Marković

 1. Davitelj protiv davitelja

 2. ‘A vi niste otac charlize theron???’

 3. Toma Obami :
  -O blama od komemoracije!
  Oba mi oka, Kosova mi tvog,dusa me boli sto ne povedoh one ,, Moje tri narikace” Jorgovanku, Maju i Zoranu.

  • Misel Baraku:
   Hi, hi, hi !
   Bolje sam razumela onog simpaticno sizofrenog prevodioca Tamasanko Dzantadzia, nego ovog siberijanca. Cime se ovaj bavi?

   Obama svojoj Misel:
   -E, vidis Mikice, on ti je ovaj ovde u dnu. Zaduzen je za kopanje rake, izvoz i rasprodaju viska zemlje.

 4. Ako je mislio na ovoga ispod njih, i meni je nesto poznat i mislim da me davi vec vise od godinu dana.

 5. obama se zalio kako su grobari na utakmici imali igraca vise

 6. … „čovek sede kose i zabrinutog izraza lica“ … a da nije Tadic?

 7. Koliko vidim, više ne važi ni ona: “mudro ćuti”.

 8. Au kakav ga maler poterao…s jedne strane Toma davez s druge strane Misel a ona plavusica bas bila tu na metar…dobro nije pobeleo od muke..

 9. Naša diplomatija uvek posrne, umesto da su sada poslali onu plasticnu sa megatrenda, oni su poslali panj sa megatrenda

 10. Ne razumem zašto nismo poslali Palmu u Johanesburg da osvetli srpsku diplomu u očima Obame!

  Dekan Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini Sretko Divljan kleknuo je danas pred prepunom salom u jagodinskom Kulturnom centru i zamolio predsednika Skupštine grada Dragana Markovića Palmu da pomognu u obnovi ”ruiniranog objekta” stare Učiteljske škole.

  Jagodinski car Palma, nepovoljni učesnik nedovršene škole učenika u privredi, je zamolio Jovanču da mu dovede južnoafičkog tumača znakovnog jezika za prevod ”ruiniranog objekta” na jeziku Zulu plemena Xhosa, Zulu, Swazi, Hlubi, Phuthi i KwaZulu-Natal od Zulu kaNtombela.

  Čuveni tumač znakovnog jezika iz Južne Afrike je odgovorio da se razume samo u Nguni jezike, što čini ”ruin oneself”.

  ”Ruine-babines” ili ruševina usana na nekom trećem jeziku u Belle Province & Trois Rivières znači ”usna harmonika” Betovena.

 11. Koji li su jezik koristili za sporazumevanje, znakovni?

  • ”Je bouffe mon soufflé au fromage, je mets mes deux jambes dans mon froc, puis j'enfile mes godasses, je marche dans la rue sans issue – riverains autorisés, et j'aperçois deux flics à moitié paumés au numéro nonante-neuf”…

   Kad bi svi profesori na svetu znali da prevedu ovu rečenicu, tada bi i grobari doživeli raj.
   Jezici, tradicije, navike, običaji i ljudi se ne uče na grobarskom zanatu.

  • Pa prevodio im onaj što ga optužiše da nezna znakovni jezik, a on to prevodio Tomi.

 12. Hmm, pa kad mu je tema nebitna, sto se onda mesa u odlucivanju svih pitanja koja su vezana za Kosovo….. Sve ovo vise lici na ironicnu pricu, a ne na izjavu svetskog lidera……

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix