nazad na vrh

Srbija od Rusije dobija šest grtalica čiji će remont biti gotov do leta

Uz grtalice Srbija dobija i 30 najsavremenijih raonika za sneg

BEOGRAD, 11. januar 2017, (Njuz) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija od Rusije na poklon dobiti 6 novih vozila za raščišćavanje snega, a da će biti plaćen samo njihov remont, koji bi trebalo da se završi do leta.

Premijer, koji je trenutno u poseti Indiji, rekao je kako je Srbija, zbog snega koji ju je okovao, hitno od ruske vlade kao jednokratnu pomoć dobila najsavremenije grtalice i da se očekuje da će vozila u Srbiju stići ovih dana.

– Pogledajte ih kako su lepe, ja ceo dan ne bih izlazio iz njih, grtalice su kao nove – rekao je premijer koji je iz Indije video fotografije ovih vozila – Njihova modernizacija će nas koštati oko 180 miliona evra, ali to je mala cena jer nam ovakva vozila trebaju, posebno jer svi nešto kukaju kako ulice nisu očišćenje od snega. Remont bi trebalo da bude gotov do leta ove godine kada će one ući u sastav zimske službe – otkrio je Vučić i dodao kako će okolne zemlje razmisliti da li i ubuduće da preko svojih teritorija puštaju snežne oblake da idu ka Srbiji.

Ministar odbrane Zoran Đorđević najavio je da grtalice za sneg neće biti jedina stvar koju će Srbija dobiti na poklon od Rusije.

– Srbija će, uz ova vozila, dobiti i 30 najsavremenijih raonika za sneg sa gumenom lajsnom na dnu, zatim nekoliko tona najslanije soli i komplet polovnih zimskih guma za svako vozilo, čime će naša zemlja postati lider u regionu za borbu protiv snega. Mi ove grtalice čekamo 25 godina i ne vidim zašto je problem da još malo sačekamo na njihovu modernizaciju, do leta ove ili eventualno sledeće godine – rekao je ministar Đorđević.

Kako nezvanično saznajemo od RHMZ, čim je čuo da Srbija podiže svoju zimsku gotovost na viši nivo, sneg, koji iz pravca Hrvatske zavejava Srbiju već nekoliko dana, znatno je umanjio intenzitet padanja.

Miroslav Vujović

 1. Naj noviji model GRT 29 .I.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Poklonu se u zube ne gleda. Tako kaže naš narod. Nikad se ne zna kad će zatrebati, a premijer još nije siguran da li su ovo hiljadugodišne padavine snega..

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 3. aca iz Indije donosi 1000 svetih krava.
  Evo sta tim povodom kaze vucic :
  -Ovo je najbolji nacin da prijemom Kosova u Unesko nadoknadimo gubitak svetinja.
  Uostalom, ti manastiri samo su nam donosili troskove, a od ovih krava cemo imati benefit u vidu mleka, a mozemo ih koristiti i kao zasticene svedokinje ili kao ispomoc nasim komunalnim policajcima jer se odlicno snalaze u gradskim uslovima.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Iz Indije treba poruciti seme…,slaze se sa grtalicama!

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 5. Veliko hvala braci Rusima za ovu vrlo povoljnu pomoc ministarstvu saobracaja i gospodji Mihajlovic koja je sve to izdejstvovala.Kako nezvanicno saznajemo premijer je istakao da je ovo pravi pokazatelj zasto Zorana mora biti u svakoj njegovoj vladi,prakticno je sveta ministarka,jer nesto vrlo slicno postoji i u Indiji.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 6. A nas FAP nezna da pravi grtalice a i IMT i IMR traktori nemogu da ciste neg e zemljo Srbijo

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 7. A od Indije stižu četiri Jumbo slona,najnovije generacije…Sa Premijerom,u Srbiju dolazi i Shankir…!!!

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 8. Ne znam zasto imam utisak da ce se remont oduziti k”o Mala nevesta sto bi rekli nasi indijski prijatelji.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 9. – Pogledajte ih kako su lepe, ja ceo dan ne bih izlazio iz njih, grtalice su kao nove – rekao je premijer koji je iz Indije video fotografije ovih vozila – Njihova modernizacija će nas koštati oko 180 miliona evra, ali to je mala cena jer nam ovakva vozila trebaju,
  DA LI SE OVDE NEKO ŠALI SA OVIM TEKSTOM…KOLIKO KOŠTA ONDA 6 POTPUNO NOVIH AKO JE CENA REMONTA TOLIKA, POBOGU !!!

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 10. Premijer je izjavio da je izuzetno sretan što više neće morati sam da lopata ulice kada sneg baš onako jako padne.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix