nazad na vrh

Srednjoškolka na ekskurziji nekako pregurala Kalemegdan pre organizovane posete tržnom centru

Učenici se nadaju da ih neće više voditi na dosadna kulturno-istorijska mesta

BEOGRAD, 7. mart 2013, (Njuz) – Učenica užičke gimnazije Lana Spasić (15) nekako je uspela da istrpi organizovanu posetu “smornom Kalemegdanu”, sve vreme se tešeći time da će na kraju sa svojim odeljenjem posetiti najpoznatije turističko obeležje Beograda – tržni centar “Ušće”.

– Kalemegdan je totalno mrtvo mesto. Samo su nas vucarali tamo-vamo po nekim ruševinama. Stalno mi je u glavi bila poseta najinteresantnijoj beogradskoj znamenitosti “Ušću” i to me je nekako održalo budnom – izjavila je Lana za Njuz dok je razgledala šta ima na popustu u “Njujorkeru”.

– I deci i nama je poslednja stanica našeg razgledanja glavnog grada najinspirativnija – kaže nastavnik geografije i vođa ekskurzije Kosta Glišić (45) – Razmišljali smo se da promenimo rutu, tako da što pre stignemo do “Ušća”, ali onda niko ne bi hteo da ide na ostala kulturno-istorijska mesta. Ne znam ni da li bih ja hteo posle tamo da vodim decu, pogotovu ako naletim na neku dobru rasprodaju.

Učenici kažu kako su srećni što žive u bogatim vremenima gde je turistička ponuda veoma raznovrsna.

– Starije generacije su nam pričale da je u njihovo vreme najbolja znamenitost Beograda bila MekDonalds na Terazijama. Sada mi imamo Mek unutar samog “Ušća”, a tu su i druge lokacije, poput “Njujorkera”, “Manga” ili “Bershke”.

Učenik Stefan Petrović (15), kome je ovo bila prva poseta glavnom gradu, kaže da mu se Beograd jako dopao, a da je najviše turističkih fotografija napravio ispred “Zare” i “Springfilda”.

Viktor Marković