nazad na vrh

Srpski paraolimpijci: Ulice srpskih gradova pružaju odlične uslove za trening

Jedno od mnogobrojnih mesta za trening u Beogradu

BEOGRAD, 7. septembar 2012, (Njuz) – Nakon velikog uspeha srpske delegacije na Paraolimpijskim igrama u Londonu, neki od igrača su u eksluzivnoj izjavi za Njuz otkrili tajnu svoje dobre forme, koja prema njihovim rečima leži prvenstveno u ulicama srpskih gradova neprilagođenim za osobe sa invaliditetom.

– Kondicioni trening obično počinjem tako što pređem distancu od Karaburme do Trga Republike. U proseku mi za takav poduhvat treba oko četiri sata, uz sve trotoare na koje moram da se popnem usput i bahato parkirana vozila koja moram da zaobiđem. Nakon toga idem na nešto teži trening koordinacije pokreta, a to je ulazak i izlazak iz GSP-a – kaže naš osvajač zlatne medalje u bacanju čunja Željko Dimitrijević.

Zlatko Kesler, osvajač srebrne medalje u stonom tenisu se raduje što će pozdraviti navijače sa balkona Skupštine grada u slučaju da je pristup balkonu prilagođen osobama sa invaliditetom.

– Većina državnih institucija u gradu su praktično arhitektonske barijere, što nije loše za vežbu, ali nije ok kad mi nešto stvarno brzo treba – kaže Kesler.

Srpska atletičarka Tanja Dragić tvrdi da je “kretanje po Londonu previše lako i da shvata zašto Britanski paraolimpijci nisu u najboljoj formi”.

Viktor Marković