nazad na vrh

Studenti pristali da umesto pet ispitnih rokova imaju pet ispitnih rokova

...

BEOGRAD, 11. oktobar 2014, (Njuz) – Ministar prosvete Srđan Verbić i udruženje studenata SKONUS postigli su juče dogovor po kojem će studenti, umesto dosadašnjih pet ispitnih rokova, ubuduće imati pet ispitnih rokova, saznaje Njuz.

Verbić kaže da su pregovori bili naporni, ali da je srećan što su studenti i ministarstvo našli zajednički jezik.

– Nakon pet sati pregovora pronašli smo zajednički jezik, tako da će studenti umesto dosadašnjeg januarskog, aprilskog, junskog, septembarskog i oktobarskog roka, imati januarski, aprilski, junski, septembarski i oktobarski rok – kratko je izjavio Verbić i dodao je srećan što su pronašli rešenje koje je zadovoljio obe strane.

Predstavnici studenata izrazili su zadovoljstvo nakon uspešnih pregovora, uz napomenu da je sve moguće postići kada su studenti ujedinjeni.

– Jedan od najvećih problema visokog školstva u Srbiji bila je najava da će se promeniti broj ispitnih rokova, tako da je naše sprečavanje ministarstva u toj nameri jedna velika pobeda svih nas – izjavio je jedan od vođa studentskog protesta, koji je najavio da će se studenti i ubuduće organizovati i sprečiti sve odluke ministarstva koje im budu štetile.

Marko Dražić

 

 1. Studenti su odmah po završetku pregovora učlanjeni u SNS . Takvu lojalnost NIKO nije pokazao prema “voljenom spasiocu”.
  STUDENTI kada protestuju OKUPE SE NA TERAZJIMA I NE ODLAZE DOK SE PROBLEM NE REŠI . OVE JAJARE SE DOGOVORE SA SNS BANDITIMA GDE I KAKO DA PROTESTUJU I ONDA SU SVI ZADOVOLJNI REZULTATIMA PREGOVORA . BRUKA .

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Sta je ovo “UMESTO 5 IMACE 5 ISPITNIH ROKOVA”? Pa sta su onda uradili? Ili je ovaj naslov retardiran?

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
  • Drugi put pre nego što komantarišeš vest samo na osnovu naslova, ne bi bilo loše da je prvo detaljno pročitaš! Za pismene je lepo objašnjeno da će umesto januarskog, aprilskog, junskog, septembarskog i oktobarskog roka biti uvedeni: januarski, aprilski, junski, septembarski i oktobarski rok. I šta tu nije jasno? Zbog takvih kao ti smo tu gde jesmo, svi bi odmah da sude na prvu, bez tužbe, sudija, advokata, već da seku po Dušanovom zakoniku odmah. Živeli studenti, Ministarstvo prosvete i da kao i sad uvek pobedi dogovor i međusobno razumevanje!

   Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 3. J. Lud zbunjenog. ..to je pravi moto za ovakav srećni dogovor. ..

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Jos jedno uspesno resavanje goruceg problema velikog vodje. Blago majci koja ga je rodila, a nama…

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 5. Nekad su se vodje studentskih protesta prodavale za mesto u vladi, a sad za placen apsolventski staz…kriza

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 6. Studente privatnih fakulteta tzv. MegaBleje zaposljavati iskljucivo u drzavne institucije i firme, na rukovodeca mesta.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 7. Ja bih samo da vrate status ‘vecitog studenta’, da i mi, nepismene baba-devojke, mozemo da se puvamo da smo studenti.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 8. … i na kraju su zaigrali kozaracko kolo

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix