nazad na vrh

Sve više roditelja ispisuje svoju decu sa pravnog u strahu da ne postanu kao Miroje Jovanović

Medija centar
Roditelji studenata pravnog fakulteta strahuju da bi dete moglo da im postane kao MirojeFOTO: Medija centar

SRBIJA, 15. mart 2017, (Njuz) – Ispis studenata sa Pravnih fakulteta u zemlji naglo je skočio od jutros nakon što je pravnik Miroje Jovanović podneo žalbu na predsedničku kandidaturu Luke Maksimovića. Veliki broj roditelja došao je da ispiše svoju decu u strahu da bi nakon završenih studija mogli da postanu nešto slično gospodinu Jovanoviću.

– Advokatura i pravo jesu časno i isplativo zanimanje, ali je rizik da mi dete postane nešto i približno slično onome što je sada Miroje Jovanović ipak preveliki. Džabe posle i diploma i ugled i novac, ako si spreman da uradiš onakvo nešto, kaže jedan od roditelja koji je prekinuo školovanje svoga sina na drugoj godini fakulteta.

Stručnjaci se slažu da su šanse da neko dete zbog prava postane kao Miroje male, ali da ipak postoje.

– Razumljiv je strah roditelja da im njihovo potomstvo ne postane poput Miroja, jer to je onda praktično kraj te loze u društvenom smislu, kaže Ratko Božović, sociolog i stručnjak za advokatske pojave. – Advokati su prinuđeni da se bave jako nezahvalnim poslovima, kao što je odbrana raznih sumnjivih likova, ubica, pedofila, bankara… ali retko kad se viđa ovako nešto, napominje on.

Kako nezvanično saznajemo, pravni fakultet je zamolio gospodina Miroja Jovanovića da se više ne predstavlja kao pravnik, kako im “ne bi plašio studente.”

Viktor Marković

 1. Imam 45g nikad nisam išao na izbore ali sam redovno pozivan u rezervu i na ratište, 30 godina čekam “to bolje”, sad idem da glasam jer naša politička scena zaslužuje maksimalno zapišavanje !
  A i držim se saveta mog pokojnog oca “Nikad se ne zameraj mlađima od sebe doćiče dan ima da izrastu pa jao si ga tebi” , Miroja tata očigledno nije savetovao :D

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Pisite vi sta hocete ali Miroje postade poznata licnost, skoro kao starlete na heppiju.
  Previdjam mu zavidnu rijaliti karijeru.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Beli je trebalo da podnese kandidaturu belim mastilom na belom papiru.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Gluplji razlog za ispisivanje sa fakulteta nisam videla,nije do fakulteta do ljudi je kakvi su,pri tom zelim da naglasim da ovim komentarom ne narusavam ugled bilo koje osobe.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 5. E brate kud mu dadose ime Miroje a djavo mu ne da mira?…trebao bi da se zove Nemiroje a nadimak da mu bude Crni…jer je suprotan I od belog I od svih drugih nebeskuh boja svetlosti…

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 6. Ili Mirojevi simpatizeri lupaju minuse ili je IQ čitalaca Njuza u opadanju i ne razumeju više komentare u ogledalu?! (tzv. sarkazam)

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 7. Prema Sluzbinom sajtu teleprompter, Ovaj Miloje je trebalo sad da ulozi zalbu Upravnom Sudu (kao drugostepenom organu), koji to ceka kao zapeta puska da ponisti kandidaturu Belog. U Sudu organizovali dezurstvo pisarnice od 24 sata, ali Miloje negde zalutao i nikako da se pojavi…

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 8. Pravo!!!Nekada slogan u Srbiji,kojoj su glave i slave dosli,ekonomisti,pravnici,Ustavotumaci,menadzeri,experti,analiticari,biznismeni,raseljena lica,analiticari,kolumnisti,zurnalisti,sportisti…Sve domaci placenici!!!

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 9. Odlican tekst. Copyrights to Informer, Kurir, Blic… for free.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 10. Miroje ga ima pravo…

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix