nazad na vrh

Tomislav Nikolić zatražio od taksista savet za rešavanje kosovskog problema

Taksisti imaju rok do sledeće nedelje da smisle rešenje za Kosovo

BEOGRAD, 20. novembar 2012, (Njuz) – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić obratio se danas beogradskim taksistima sa molbom da mu pomognu u nalaženju najboljeg rešenja za Srbiju i njene građane, kada je reč o rešavanju sudbine Kosova i Metohije.

Nikolić je napomenuo da je već zatražio od SANU-a da mu pomognu u rešavanju statusa Kosova, ali da želi da čuje i mišljenje taksista “za slučaj da SANU ništa ne smisli”.

Obraćajući se taksistima na stanici ispred crkve Svetog Marka, Nikolić je napomenuo da, uzdajući se u njihovo znanje i mudrost, savet od taksista očekuju milioni građana.

– Ovih dana ću da vas zamolim da se posavetujemo i odlučimo kako da povedemo državu kroz jedno od najvećih iskušenja koje nas očekuje, rešavanje sudbine Kosova i Metohije. Vas, ugledne, umne i odgovorne srpske taksiste koji mogu da sagledaju uzroke i posledice. Spremajte se – poručio je Nikolić, koji je za narednu nedelju zakazao sastanak na stajalištu ispred hotela Moskve gde očekuje odgovore.

Predsednik Srbije je napomenuo da je u prvi mah želeo da se obrati taksistima ispred Železničke stanice, ali je odustao nakon što su mu njegovi savetnici poručili da oni mogu da mu kažu “baš bilo šta”.

Poznati reditelj i analitičar taksi usluga Gorčin Stojanović, izjavio je da ga je malo začudila odluka predsednika Srbije da zatraži pomoć od taksista.

– Iako već neko vreme vlada verovanje da taksisti imaju odgovore na sva pitanja, smatram da je neozbiljno da predsednik Nikolić očekuje da će umeti da reše status Kosova. Krajnje je vreme da ljudi prestanu da budu stručnjaci za sve i da krenu da se bave svojim pravim poslom – izjavio je Stojanović.

Marko Dražić

Predsednik Srbije će zvati nasumično odabrane građane da traži savet za Kosovo?

U slučaju da ni taksisti ne budu imali rešenje za Kosovo, kabinet Tomislava Nikolića razmatra mogućnost da predsednik lično pozove 50 nasumice odabranih građane Srbije i pita ih kako bi oni rešili kosovski problem, saznaje Njuz.

– Predsednik Srbije je svestan da će svašta čuti i da će verovatno mnoge predloge morati da odbaci, ali računa da će dobiti barem pet dobrih ideja – saznajemo iz Nikolićevog kabineta.