nazad na vrh

Žrebom će biti odlučeno ko iz ABA lige ide u Evroligu

Kuglica sa imenom Igokee biće najmanja

ZAGREB, 25. februar 2013, (Njuz) – Žrebom će biti određeno koji će klubovi ABA lige naredne sezone učestvovati u Evroligi, saopštili su danas čelnici ovog regionalnog takmičenja.

Predsednik ABA lige Radovan Lorbek smatra da je ovo najpoštenije prema svim klubovima jer ih stavlja u potpuno ravnopravan položaj, bez obzira na plasman i dosadašnje igre u ovom takmičenju.

– Danima traje polemika o tome ko će sve kroz ABA steći pravo da zbori učešće u Evroligi, pa smo rešili da konačno stavimo tačku na sva nagađanja i da jasno definišemo pravila pre nego što se takmičenje završi. Mi smo pražljivo pratili sva tumačenja medija o tome kako će se odrediti učesnici i moram da priznam da su novinari sve to iskompikovali toliko da više nikom ništa nije jasno – izjavio je Lorbek.

– U suštini stvar je jako prosta, neko mora da učestvuje u Evroligi, tu nema dileme. Prema tome, da ne bi ispali neozbiljni i dozvolili da nam Evroliga ukazuje na to ko ima pravo učešća, rešili smo da klubove odredimo žrebom. Dosadašnja praksa je pokazala da takmičenje samo po sebi nije fer, jer su neki timovi jači, a neki slabiji, a često se desi i da favoriti podbace pa se stvaraju i nepotrebne tenzije zbog rezultata utakmica i konačnog plasmana na tabeli – istakao je predsednik ABA lige.

– Da bi na žrebu izbegli neizvesnost oko učesnika i neprijatna iznenađenja, poput učešća Igokee u Evroligi, rešili smo da kuglica sa imenom ovog kluba bude manja od ostalih i da bude druge boje – napomenuo je Radovan Lorbek.

Soko Sokolović