nazad na vrh

Грци стављају реку Стикс у цев и праве мини хидроелектрану

Брисање границe између света живих и света мртвих приликa за даљи развој туризма

АТИНА, 18.septembar 2018, (Њуз) – Грчка влада је донела одлуку по којој ће река Стикс бити стављена у цев и од ње направљена дериватна мини хидроелектрана. Према наводима из саопштења, ово је прави пример приватно-јавног партнерства јер ће приватни инвеститор добити све, а држава Грчка ништа. Идеја је да приватни инвеститор као повлашћени произвођач добија субвенције од свих грађана Грчке.

– Сматрам да је ова одлука више него добра, изјавио је Панајотис Лафазанис за наше новине и додао да с обзиром на то да река која дели свет живих и свет мртвих, односно Хад више неће постојати, те ће самим тим Грци живети вечно. – Или бар довољно дуго да плаћају повлашћеном произвођачу електричне енергије његове губитке, додао је.

Многи су се забринули шта ће радити лађар Харон чији је посао до сада био да за две драхме превози људе у подземни свет.

– Обезбедили смо програм преквалификације за све лађаре, у овом случају ради се о само једном човеку, истакао је министрар правде, транспарентности и људских права Републике Грчке, Харалампас Атанасију.

Програм ће омогућити Харону да се прекфалификује као радник на гиросу, а влада Грчке ће обезбедити повољни кредит за отварање киоска.

– Струја коју произведе мини хидроелектрана биће довољна таман за мотор који покреће ражањ, док ће Харон струју за грејаче, светло и остале уређаје морати да купује од других снабдевача електричном енергијом, закључио је Атанасију.

– Идеја да реку Стикс ставимо у цев и тиме је уништимо дошла нам је из комшилука, истакао је Лафазанис. – У Србији планирају да све реке ставе у цеви јер им више не требају. Познато је да су наши суседи небески народ, а наша два пријатељска народа су на тај начин некако компатибилни, каже министар и додаје да када Грци престану да умиру јер неће имати ко да их превезе у Хад постаће сродни другим небеским народима јер ако сте на небу више вам не треба природа, с обзиром на то да су небеса екстериторијална.

– Самим тим што неће постојати граница између света живих и света мртвих, видимо прилику за даљи развој туризма, наводи се на крају саопштења Владе Републике Грчке и наводи се како на неоткривеним плажама некадашњег Хада очекују бројне туристе из Румуније, Бугарске, Молдавије, Србије и Македоније.

Урош Недељковић

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. …Veoma,veoma,uskoro svaka nasa WC solja ce biti zapravo mini-HE,po nalogu Premijera Ane Brnabic…Projekat je u fazi digi-digi…!!!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix