njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

18. dec. 2018

100 poznatih ličnosti podržalo ostavku Saše Jankovića

BEOGRAD, 18. decembar 2018, (Njuz) – Sto javnih ličnosti potpisalo je pismo podrške Saši Jankoviću i njegovoj odluci da se povuče sa mesta predsednika Pokreta slobodnih građana i iz politike.

Među potpisnicima se nalaze imena glumaca, profesora univerziteta i Vlado Georgiev.

– Po svemu onome što je radio, Saša Janković je pokazao da je ubedljivo najozbiljniji kandidat za napuštanje politike, a naše pismo je vid podrške ovom njegovom činu – kaže glumac Nikola Kojo, jedan od potpisnika ovog dokumenta – Pozvao bih sve dobronamerne građane da stanu iza njegove odluke i podrže Jankovićev odlazak iz politike – apelovao je poznati glumac.

Njegov kolega Branislav Trifunović priznaje da ga je ovaj Jankovićev potez obradovao jer otvara novi front u borbi protiv aktuelne vlasti.

– Saša Janković nije čovek koji odluke donosi preko noći. Verujem da je dobro promislio o ovom potezu i da će budućnost pokazati da je napravio pravi izbor. Ovo je veliko ohrabrenje za opoziciju u Srbiji i ozbiljan udarac režimu Aleksandra Vučića – prokomentarisao je Trifunović.

Saša Janković nije želeo puno da priča o o ovoj temi. Priznao je da podrška prija, pogotovu jer stiže od strane uglednih ljudi, ostvarenih u svojim profesijama.

– Velika je čast i odgovornost što je moja odluka dobila ovako pozitivan odjek u jednom delu javnosti. Podrška koju sam dobio obavezuje da istrajem na svom putu pogotovu što dolazi od ličnosti koje su pokazale da znaju da misle svojom glavom i koje su, još dok sam bio Zaštitnik građana, insistirale da se politički aktiviram i budem predsednički kandidat – poručio je sad već bivši političar i predsednik PSG.

Bojan Savić

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  E, a da je bar probao da spava na stiroporu – ko zna kako bi se sve završilo?!

  1. Strani Placenik kaže:

   Toma je sedeo na stiroporu i postade predsednik. Da je Sasa spavao na stiroporu, moguce da bi postao i dozivotni predsednik. Ovako on se grcio po hotelskim sobama. I sta je uradio. Otisao u zaborav.

 2. jelena kaže:

  alal vra za komentar , posebno onaj deo ‘Podrška koju sam dobio obavezuje da istrajem na svom putu pogotovu što dolazi od ličnosti koje su pokazale da znaju da misle svojom glavom i koje su, još dok sam bio Zaštitnik građana, insistirale da se politički aktiviram i budem predsednički kandidat – poručio je sad već bivši političar i predsednik PSG’.
  A sada ti isti i dalje misle svojom glavom i dalje traze ‘nova lica’, ma daj malo je naivnih i mazohista koje cete opet zajebati, Zadrzite vi svoju podrsku ili se sami aktivirajte.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *