Čoveku nije baš najjasnije zašto se slikao 20 godina
njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

25. dec. 2015

20 godina je svakog dana slikao istu sliku a onda se smorio

BEOGRAD, 25. decembar 2015, (Njuz) – Mladen Tasović (38) iz Beograda svakoga dana se tokom poslednjih 20 godina slikao naspram ogledala u svojoj dnevnoj sobi, da bi prošle nedelje prestao sa ovim ritualom jer se, kako sam kaže, veoma smorio.

Ovaj čovek napominje da niko ko se 20 godina nije svakodnevno slikao na isti način na istom mestu nema predstavu koliko je dosadno i besmisleno 20 godina se svakodnevno slikati na isti način na istom mestu.

– Svakog dana, skoro u isto vreme sam se slikao ispred ogledala i bilo mi je zanimljivo kad bih pogledao fotografije od pre nekoliko godina i video koliko sam se promenio. Onda sam shvatio da bih video da sam promenio i da sam uzeo bilo koju svoju staru fotografiju i da ne moram da se slikam svaki dan na istom mestu da bih imao tu potvrdu – kaže Mladen i dodaje da je takođe shvatio da je normalno da se svaki čovek sa godinama i da ne vidi zašto bi bilo koga to toliko fasciniralo.

– Vidi me ovde stojim ispred ogledala kada sam imao dvadesettri godine, a ovde stojim ispred istog tog ogledala sa tridesetsedam godina. Vau, koliko je to neverovatno – ogorčeno navodi Mladen i kaže da će ubuduće probati da ima neku smisleniju opsesivno kompulzivnu radnju, poput brojanja stepenica ili pipanja svake bandere pored koje prođe.

Marko Dražić

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Ako je istina sto Marko Drazic govori da treba 20 godina u istu sliku gledati da ti dosadi, pred Srbijom su jos mnoge godine uzbudljivog TV programa!

 2. Ja sam kaže:

  Znam coveka koji se slika 25 godina, vise puta u toku sata, i tek mu se sada osladilo.

 3. Рубљов kaže:

  Како је опсесивно компулзивно глуп Младен Тасовић, па сморио си се, лоло моја, кад ти није пало на памет да мењаш огледало, тапете, зид…ц, ц, ц, ц, где је људима креативност, оригиналност, концептуалност, еклектичност? Немој ми, Младене, само рећи да је марина абрамовић све са собом однела…

 4. voya montoya kaže:

  Svi možemo da se slikamo,i na sliku da se pućujemo i jeljcinovski rukujemo,dok se ne priputinujemo…bez atlo uticaja…bez trendy uticaja…a dotle photo Caja,selfi Srbija…

 5. Necastivi kaže:

  U razdeljak se ljubim

 6. vitez kaže:

  A, kada će Premijer da se smori i ne pojavljuje se na TV. No gde ste vi Njuzovci, Tužilaštva i policija radi vikendom a vi spavate, izgleda vas Premijer baš nadmudrio radom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *