njuz-autor

AUTOR: Sponzorisan tekst

30. nov. 2016

7 stvari koje obavezno morate da uradite na slavi

Vreme je slava, kada svi odlazimo u goste i potrebno je znati kako da se ponašamo, kako prema domaćinu tako i prema drugim gostima. Njuz vam daje sedam saveta šta obavezno da uradite na slavi kako bi i vama i domaćinu i gostima ostala u dugom sećanju.

 

1. Obavezno dođite nepozvani
viktor

Svako ko je pravi i iskreni vernik zna da se na slavu ne zove i zbog toga ne treba čekati poziv domaćina već lepo treba doći kod bilo koga ko tog dana slavi. Na taj način se i domaćinu olakšava neprijanta dužnost pozivanja onih gostiju koji nikako da shvate da se na slavu ne zove.

2. Recite da ste sa mladine strane

wedding-725434_640

Ako primetite da vas domaćin, a i gosti, sumnjičavo gledaju dok nemilice čistite sve pred sobom sa stola, samouvereno recite da je svadba super i da ste sa mladine strane. Potom sa domaćinom nazdravite mladencima. Tako ćete otkloniti svaku sumnju da ste se uvalili na ovu svečanost.

3. Napravite mini anketu među gostima o tome ko bi bio najbolji predsednički kandidat

argument-238529_640

Razgovor o politici je uvek uzbudljiva tema na slavi. Podignite stvari na viši nivo i organizujte mini predsedničku kampanju. Naterajte sve goste da se izjasne o svom kandidatu za predsednika, i nakon što čujete sva mišljenja, predložite nekoga koga niko drugi nije predložio i branite svoj stav po cenu da dođe i do fizičkog obračuna.

4. Lezite preko predjela da ga ne odnesu
covek-prekriva-predjelo

Sigurno vam se više puta desilo da domaćica odnese činiju sa predjelom tik pre nego što ste mislili da ga sipate po četvrti put. Rešenje vašeg problema je da legnete preko činije, čime ćete sprečiti domaćicu da je odnese, a istovremeno će se svim ostalim gostima zgaditi da jedu suhomesnate proizvode na kojima ste ležali. Obavezno se potrudite da boju vaše odeće uskladite sa kulenom, sirom i ajvarom.

5. Probajte supu

supa

Uzmi malo, znaš kakva je. Ma ajde, možeš malo sigurno, to ti je zdravo. Pa što ste jeli toliko predjela, znate da posle dolazi supa. Ajde malo supice, moraš. Sama sam rezance razvlačila. Uzmi slobodno još jednu kutlaču. Ostavi mesta za pečenje.

6. Prihvatite poziv domaćina da ostanete još malo
domacina-vuku

Nikako nemojte ostati među poslednjim gostima, već kući krenite nešto pred kraj slave. Tako ćete doći u situaciju da će vas domaćin moliti da još malo ostanete. Vi naravno to nećete odmah prihvatiti, ali ćete dati signal da biste mogli još da ostanete izgovarajući rečenice tipa “Pa ne zna, radim sutra.” i slično. Ako pametno i taktički odigrate, domaćin će vas više moliti da ostante, čime ćete dati sebi na značaju u odnosu na druge goste.

7. Recite da su vaši i u Titovo vreme slavili slavu

tito-slava

Tokom večeri obavezno napomenite da je vaša porodica slavila slavu decenijama unazad, još i u vreme dok je na vlasti bio Josip Broz Tito. Ako vas neko podseti da vam je deda bio u Savezu komunista, recite da je baba krišom organizovala slavu dok je on bio na poslu. Ipak, moramo da vas upozorimo da postoji mogućnost da će svaki od gostiju reći da su njegovi slavili slavu u Titovo vreme, ali ne dajte da vas ovo obeshrabri, barem naglasite da su vas krstili kad ste imali šest meseci.

 1. Ja sam kaže:

  Cim udjete dunite u svecu i sednite u krilo deda mrazu sa crnom bradom i mantijom. Time cete svima pokazati kako ste veliki Srbin i da postujete obicaje.

  1. Ja sam kaže:

   …i izvadi iz zadnjeg dzepa i poljubi ikonu svetog apostola i mucenika aleksandra prenemazuceg.

 2. Ariela kaže:

  E sad bez sale…ako postujes domacina 3 dana ces mu u kuci biti…za one koji su citali “Ivkova slava” znaju o cemu pricam…uvredice se ako odete pre I ne pojedete sve sto je spremljeno…ako se desi da ponestane hrane pomozite domacici…zakoljite petla ili prase jagnje nece vam kruna s glave pasti pa se lepo druzite…sto rekoste vi iz Njuza potrudite se da Slavu ne zaboravi lako…

 3. voya montoya kaže:

  A zbog aktuelne društvene, geostrateške situacije,nazdraviti El Torou Mr. Trampu???Naravno,distancirati se ,od tamo nekog karipskog svetovelikomučenika,koji još nije u kalendaru i agendi Tome Stiropormučenika jednodnevnog…Eventualno zapaliti srpsku cigaru iz Prvomajske Zemun!!!Ako Nebojška vikar MUPa,ne spreči State monopol…na pušenje…krdže po EU standardima.

 4. durum fidel domestico kaže:

  I njuz konzumira …Što može da proguta…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *