njuz-autor

AUTOR: urednistvo

13. jun. 2012

Acin pregled dana: Česi imaju bolji start nego Grci kada je vazdušni pritisak iznad 1017 milibara

Češka – Grčka 2:1

Prvi meč drugog kola prve grupe petog dana prvenstva odigrali su Grci i Česi. Slavili su Česi 2 prema 1 a ključni događaji desili su se već na početku.

Naime, Česi su oba gola postigli u prvih šest minuta igre što je posledica boljeg starta, ali i vremenskih prilika koje su bile približnije pogodnije za češke fudbalere. Tačnije rečeno, Česi imaju znatno bolji start nego Grci kada je vazdušni pritisak iznad 1017 milibara, razlog leži u tome da čak četvorica od startnih 11 čeških igrača igra ili je igralo u ligama u kojima se više od 70% mečeva igra na povišenom vazdušnom pritisku. Vratimo se na meč, Grci su izveli relativno agresivan sastav u kojem je prednjačio Samaras, koji se zanimljivo je, sa jučerašnjim danom, nije šišao čitavih 206 dana. Semafor je na poluvremenu pokazivao bujne grudi Čehinje u krupnom kadru, a rezultat je bio 2 prema 0 za Čehe.

Drugo poluvreme krajnje neinteresantno. Jedini detalj vredan pomena bio je gol Gekasa nakon greške Petra Čeha, kojem je popustio šav na kacigi u trenutku nezgodnog centaršuta. Ostatak meča protekao je u fer i prijateljskoj atmosferi pa su čak jedan navijač Češke i jedna Grkinja razmenili brojeve telefona, međutim nisu svesni koliko je roming skup u Poljskoj, mene su odrali samo zato što sam nazvao Robenovu tetku da joj kažem da sam joj kupio suvenir u Varšavi.

Nakon ovog poraza, Grčka je ostala na jednom bodu pa će u poslednjem kolu morati da savlada Rusiju a čak 87 odsto Srba i dalje ne zna za koga će navijati u tom bratskom duelu.

Poljska – Rusija 1:1

Drugi meč  drugog kola prve grupe petog dana prvenstva bio je duel domaćina Poljske i iznenađujuće dobre Rusije.

Meču su prethodili navijački nemiri, ali zato na terenu krajnje miroljubiva slika. Obe ekipe su se dobar deo poluvremena prosto suzdržavale da napadnu protivnika, a moguć razlog je i prisustvo Mišela Platinija, pa su se igrači malo uplašili kao osnovci od direktora škole. Nakon mirnog perioda Rus Džagoev, malo glavom a malo ramenom, postiže svoj treći gol na prvenstvu i izbija na prvo mesto liste strelaca i ujedno postaje prvi Rus mlađi od 22 godine koji daje 3 gola na EURO 2012, a koji nastupa za moskovski „CSKA“ (ne čitati Ce-Es-Ka-A nego C-S-K-A). Sudijski zvižduk označio je ofsajd, a par minuta kasnije i kraj prvog poluvremena.

Drugo poluvreme takođe je počelo laganim tempom sve dok Blaškovski, za čije je ispisivanje prezimena na poljskom jeziku potrebno 19 različitih slova, nije postigao sjajan gol i doneo nerešen rezultat a kasnije se ispostavilo i bod Poljskoj.

Nije na odmet da napomenem da sam danas, šetajući Varšavom video jednog čoveka što ga često srećem u Beogradu kada se vraćam sa posla. Nakon dva kola, Rusija vodi sa 4 boda, Češka je druga sa 3, Poljska ima 2 a Grčka samo jedan i poslednja je u grupi „A“.

Aca Informacija

  1. Tkoma kaže:

    U potpunosti se slažem sa naslovom,i ja sam to primetio.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *