njuz-autor

AUTOR: urednistvo

09. jun. 2012

Acin pregled dana: Kako je numerologija presudila jučerašnje mečeve?

Poljska-Grčka 1:1

Na otvaranju Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, domaćin Poljska i nezgodna Grčka odigrali su 1:1. Meč je sadržao sve ono što se u fudbalu može videti, golove, penal, crvene kartone, valjanje po travi i prosute semenke na tribinama.

Poljska je došla u vođstvo u 17. minutu preko svog najboljeg strelca Roberta Levandovskog, koji je, kada je imao devet godina, sanjao da se EURO igra baš u njegovoj zemlji i da tom prilikom on postiže gol. Čitavo prvo poluvreme prošlo je u dominaciji Poljske, a lošu igru Grčke krunisao je Papastatopulos crvenim kartonom u 44. minutu.

Međutim, u drugom poluvremenu usledio je neverovatan preokret. Za Grčku je u igru ušao Salpingidis sa brojem 14 i postigao izjednačujući gol i to baš na datum 8.6. (8+6=14, slučajnost?!). Nakon toga u 69. minutu dolazi do još većeg preokreta (broj 6 je okrenut broj 9, eto ponovo simbolike u brojevima!), pomenuti Salpingidis biva oboren u šesnaestercu i golman Poljske Ščešni/Šćenšni/Ščensni itd… dobija crveni karton. U igru u tom trenutku ulazi rezervni golman Titon koji ima 25 godina i brani penal i to na dan 8.6.12. (8*6/2+1=25, očigledna simbolika zaista) i postaje junak Poljske.

Utakmica je privedena kraju u relativno mirnom toku i dva tima su podelila bodove a što je posebno zanimljivo, selektor Grčke Fernando Santos je diplomirani inženjer telekomunikacija.

Rusija – Češka

U drugom meču dana ubedljiva Rusija, koja važi za favorita iz senke na ovom prvenstvu, savladala je Češku sa čak 4:1. Da podsetimo, selektor Rusije je Dik Advokat, čije prezime na srpskom znači advokat.

Rusija je žargonski rečeno „načela“ Češku veoma rano. Već u 15. minutu druge utakmice igrane na dan 8.6.12. mladi Džagoev, sa brojem 17 na dresu, postigao je prvi gol za Rusiju (8+6+1+2=17). Česi su od tog trenutka krenuli na sve ili ništa, a kasnije se ispostavilo da su dobili ovo drugo od dva ponuđena. Svega 6 minuta efektivne igre nakon slavlja Rusa, gol postiže, verovali ili ne, igrač sa brojem 6, Širokov. Rezultatom 2:0 otišlo se na zasluženu pauzu.

Drugo poluvreme, kao i prvom meču dana donelo je više živosti. Česi su preko Vaclava Pilara koji nosi broj 14 smanjili na 2:1 (setite se da je za Grčku u prvom meču gol postigao Salpingidis sa brojem 14!). Međutim to je bilo sve od Čeha jer je Džagoev svojim drugim golom na meču povećao na 3:1 u 79. minutu. Samo dva minuta kasnije, sudbinu Češke zapečatio je Roman Pavličenko koji je, verovatno već pogađate, na dresu nosio upravo broj 14. Zanimljivo je da je svojevremeno i legenda holandskog fudbala Johan Krojf nosio isti ovaj broj.

Sjajnom igrom Rusi su potvrdili ulogu favorita u grupi „A“ Evropskog prvenstva 2012. Ostanite uz Njuz specijal, jer se danas igraju dve utakmice u grupi „B“ koju ljubitelji fudbala nazivaju i „grupa smrti“.

Aca Informacija

  1. laza kaže:

    08.06.2012
    8-6=2
    “Dva” tima su igrala jedan protiv drugog. Slucajno?

  2. Marko kaže:

    Rusija je zaista potpuno dominirala, odlična tekma i sjajan rezultat :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *