njuz-autor

AUTOR: urednistvo

11. jun. 2012

Acin pregled dana: Nikica Jelavić je prvi strelac na EURO 2012 koji se zove Nikica a preziva Jelavić

Španija-Italija 1:1

Derbi trećeg dana Evropskog prvenstva između rivala sa Pirinejskog i Apeninskog poluostrva završen je nerešenim rezultatom, 1 prema 1.

Prvo poluvreme je bilo toliko nezanimljivo da sam odlučio da vam ispričam par detalja o učesnicima meča. Naime, u postavi Španije igrač sa najviše nastupa je izvanredni Iker Kasiljas, specifičan po tome što je prvi golman Španije koji je vozio svog džipa brže od 150km/h. Osim njega u odbrani je bio i iskusni Serhio Ramos koji sticajem okolnosti zajedno sa Kasiljasom nastupa za Real Madrid.

Zanimljivo da su njih dvojica jednom išli u goste kod Ramosove bake po majci koja im je tom prilikom servirala sok od zove, koji je kasnije, Kasiljas javno pohvalio u jednoj izjavi za španske dnevne novine.

No vratimo se na utakmicu, sjajni Inijesta počeo je meč za Španiju ali je noć pre meča popio dupli milk-šejk što se po svemu sudeći negativno odrazilo na njegovu krhku građu. Sa druge strane u ekipi Italije na opšte iznenađenje na poziciji štopera nastupio je De Rosi, igrač koji je igrao i za mladu reprezentaciju te zemlje, a kao dečak je trenirao i košarku sve dok mu stric, inače sportski trener, nije rekao da je talenat za fudbal, sudeći po tome što je nekoliko puta šutirao na koš nogom.

Sa treće strane, sudije ovog meča dobile su komplet novih čarapa od UEFA-e pred Evropsko prvenstvo na veliko zadovoljstvo njihovih lepših polovina koje su naravno, ostale da kod kuće prate prvenstvo. Treba još napomenuti da je jedan navijač Španije počeo da slavi kada je Italija dala gol jer je slabovid a odbija da nosi naočare zbog imidža. Međutim njegovo ime vam neću navoditi kako ga ne bih kompromitovao.

Ouuu, malo je falilo da zaboravim, Italijani su poveli pa su Španci izjednačili i to je to.

Republika Irska – Hrvatska 1:3

Veoma uzbudljiv meč, u kojem su „dečki“ iz Hrvatske, što bi naši susedi rekli, izvojevali pobedu a meč je obeležio selektor Slaven Bilić koji je tokom čitavog meča nosio kapu jedne poznate robne marke.

Počelo je žustro, Mario Mandžukić je već u trećem minutu postigao šesti najbrži gol u istoriji Evropskih prvenstava, ujedno i svoj šesti gol za reprezentaciju ali i deveti gol glavom u poslednjih 14 meseci kao i sedmi gol iz šesnaesterca u poslednja 3 meseca računajući prijateljski humanitarni meč u kojem je mrežu tresao dva puta. Ubrzo izjednačili su Irci preko Sent Ledžera koji je takođe postigao gol glavom, svoj treći u reprezentaciji Irske, prvi na velikom takmičenju poput ovog a četvrti u karijeri koji je bio izjednačujuće prirode. Do poluvremena naši susedi uspeli su da ponovo povedu, gol je postigao Nikica Jelavić i time postao prvi igrač koji je dao gol na Evropskom prvenstvu a koji se zove Nikica a preziva Jelavić.

Drugo poluvreme nastavljeno je u visokom ritmu, napadali su Hrvati, napadali Irci. Zabeleženo je da jedan pijani navijač Irske nije mogao iz poslednjeg reda na stadionu da razlikuje svoje igrače od travnate površine jer su po njegovim rečima „Opet nosili one glupe kamuflažne dresove“.

No vratimo se par redova na stadionu niže, gde je sedela prelepa Irkinja, inače sedma na „Izboru za mis Irske 2005. godine“. Ona je tako žustro navijala da se čak 3 puta našla u krupnom kadru na video bimu na stadionu. Ubrzo, Hrvati su ponovo preko Marija Mandžukića uspeli da dođu do gola, čime je Mario Mandžukić postao prvi igrač koji se zove Mario a preziva Mandžukić koji je uspeo da postigne dva gola na istoj utakmici na Evropskom prvenstvu. Važna stvar dogodila se u 77. minutu kada je jedan navijač Hrvatske pokušao da aktivira internet na mobilnom kako bi se ulogovao na fejs ali mu je operater skinuo čak 3 evra kredita za tu uslugu.

Meč je završen rezultatom 3 prema 1 za Hrvatsku čime je ova ekipa izbila na prvo mesto u grupi „C“ a zanimljivo je da su po 117. put na Evropskim prvenstvima golmani obe ekipe nosili broj 1 na leđima.

Aca Informacija

  1. Vladimir kaže:

    HAHA :D

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *