njuz-autor

AUTOR: urednistvo

17. jun. 2012

Acin pregled dana: Petr Jiraček postigao više golova od imenjaka Petra Čeha

Poljska – Češka i Grčka- Rusija

Da, moguće je, što bi rekao jedan predsednički kandidat, čitate prvi u nizu simbioznih izveštaja sa EURO 2012. Stvar je jednostavna, četiri dana obe utakmice igraju se istovremeno, pa zašto ih onda ne bismo istovremeno obradili? Pa da počnemo.

U 20 i 45 po Poljskom vremenu počeli su mečevi Poljska-Češka i Grčka-Rusija. Dvanaest minuta kasnije prvi žuti karton dobija Češka preko Limberskog, da bi devet minuta kasnije u žutim kartonima za Poljsku izjednačio Muravski koji je kao mali želeo da bude pilot mada je nedavno izjavio da se ustvari boji visine.

Na meču između Grčke i Rusije zatišje sve do nadoknade vremena u prvom poluvremenu kada Karagunis postiže gol i dovodi Grčku, u tom trenutku, na mesto koje je vodi u sledeću rundu. Minut kasnije, na oba meča sudije sviraju kraj prvih poluvremena, jedan odlazi u tunel a drugi sudija takođe, s tim što je drugi sudija jednom bio u Srbiji i probao sarmu koja mu se jako dopala. Na poluvremenu, dalje su išle Grčka i Rusija, no usledio je novi obrt.

Evo nas u drugom delu igre gde je usledila prava kanonada žutih kartona. Grci su dobili dva, Rusi četiri, Česi dva i Poljaci još četiri. Još važnije, nakon 27 minuta igre u drugom poluvremenu Jiraček na asistenciju Baroša postiže gol i dovodi Čehe u vođstvo protiv domaće Poljske, kojoj su u tom trenutku sve lađe potonule.

Zanimljivo da je strelac, ispostavilo se pobednosnog gola, Petr Jiraček do sada postigao samo jedan gol za reprezentaciju Češke, a ovo mu je drugi tako da je učvrstio svoje vođstvo u postignutim golovima u odnosu na svog imenjaka ali ne i prezimenjaka, Petra Čeha. Uz to, Jiraček je postao tek drugi strelac za Češku na Evropskim prvenstvima (računajući i Čehoslovačku koju sam posetio kada sam imao svega 9 godina) koji ima inicijale J.P. a pritom nastupa za klub čiji su dresovi zeleno-beli. Napadali su Rusi i Poljaci do kraja ova dva meča međutim bezuspešno.

Moram da istaknem jednu stvar koja se desila pre kraja a to je da je u 79. minutu ovih utakmica jedna navijačica na stadionu u Varšavi trčala po zapadnoj tribini gola do pola (mislim na gornju polovinu) a da pritom, verovali ili ne, nije u pitanju bila Hrvatica. Međutim redari su je brzo uhvatili za… uhvatili i izneli sa tribina.

Oba meča završena su sa po jednim golom, dalje su prošle Češka kao prva u grupi i Grčka kao druga, a favorizovana Rusija i domaćin Poljska su na veliko iznenađenje ispale sa takmičenja. Ko zna kakav nas tek rasplet očekuje u grupi „B“, koja na poslednjih 13 Evropskih prvenstava važi za grupu u kojoj se postiže 14 odsto golova više u zaustavnom vremenu nego u ostalim grupama. Sportski pozdrav!

Aca Informacija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *