njuz-autor

AUTOR: urednistvo

20. jun. 2012

Acin pregled dana: Šveđani su nadmašili moja očekivanja kao što sam ja u aprilu nadmašio Google

Engleska-Ukrajina i Francuska-Švedska

Razmišljao sam kako da počnem ovaj članak, da li nekim mojim poetskim uvodom ili pak podatkom koji sam saznao na letovanju na Tajlandu prisluškujući transvestita, koji je bio u krevetu sa jednim fudbalerom Evertona i na kraju sam odlučio, ni jedno ni drugo. Nijedna od ekipa nije opravdala moja očekivanja osim možda Šveđana, koji su ih čak i nadmašili kao što sam ja nadmašio „Guglovu“ bazu podataka u aprilu tekuće godine.

Na oba meča prva poluvremena su završena brojem golova, koji je jednak broju teča fudbalera Premijer lige o kojima nemam nikakve podatke. Dakle nije postignut niti jedan gol. Najbolju šansu u prvom poluvremenu na oba meča imao je Šveđanin Toivonen koji je pogodio stativu što je njegova tek druga stativa u karijeri koju pogađa pre 15-og minuta meča.

Zato ću vam ispričati šta mi se desilo danas u Varšavi. Idem tako ulicom kad ispred mene iskoči gola Poljakinja koja protestuje za ženska prava i ja joj na engleskom rekoh: Da li znaš da kada ideš Varšavom gola uvećavaš šanse za upalu pluća za čak 47%? Samo me je bledo pogledala i nastavila dalje iako je moj engleski izgovor bio savršen. No nema ni veze, kasnije sam kupio izvrstan suvenir u jednoj sporednoj uličici ali ne smem da otkrivam šta je u pitanju, jer ovaj izveštaj sigurno čita i Džerardova baka kojoj je taj suvenir namenjen.

Nastavak igre doneo je uzbuđenja i golove. Primetno je da se tokom celog EURO 2012 znatno bolje igra u drugom poluvremenu za šta je jednim delom odgovorna prolećna klima u ovim istočnoevropskim državama u kojima se EURO održava. Vejn Runi samo 3 minuta nakon početka drugog poluvremena postiže gol glavom nakon greške golmana Ukrajine, Pjatova. Može se reći da ju je Runi udario silovito, ne žaleći skupocenu presađenu kosu. Taj gol izbacio je Engleze na prvo mesto na tabeli, a rezultat na tom meču se nije menjao do kraja meča. Na meču između Švedske i Francuske uzbuđenja su tek usledila. Prvo je Ibrahimović postigao prelep gol sa ivice šesnaesterca a sudbinu Francuza zapečatio je Larson u poslednjem minutu regularnog dela meča.

Ovim mečevima završena je grupna faza na EURO 2012. Iz grupe „D“ dalje su prošli Englezi i Francuzi dok kući idu Šveđani a Ukrajinci ne idu kući jer su već kod kuće.

Četvrtfinalni parovi su: Češka-Portugal, Španija-Francuska, Nemačka-Grčka i Engleska-Italija. Samo ću vam za kraj reći da nas čeka više uzbuđenja nego Bastijana Švajnštajgera kada su ga sa devet godina prvi put odveli u Diznilend.

Aca Informacija

  1. Gost kaže:

    mislim da ne bi bilo na odmet da se jos jednom ponovilo da se kaze grupa D a ne grupa DE

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *