njuz-autor

AUTOR: urednistvo

01. feb. 2013

Afričko pleme blam što ih je Bono spasao od gladi

Stanovnici sela moraju sada da žive sa saznanjem da ih baš Bono spasao

KIGALI, 1. februar 2013, (Njuz) – Pigmeji iz Bviza sela, jednog od najsiromašnijih plemena u Ruandi i na čitavom afričkom kontinentu, izrazili su pred brojnim predstavnicima svetskih medija svoju sramotu što ih je od svih ljudi na svetu spasao od gladi baš pevač benda U2 Bono Voks, piše The Global Edition.

– Ovo je zaista strašno, veći blam naše selo nije doživelo u svojoj istoriji – rekao je seoski vođa Nambadan – Mesecima smo se molili bogovima za kišu i da nas ne spase Bono, ali oni nisu uslišili nijednu našu molitvu.

Vođa sela u blizini Kigalija, glavnog grada Ruande, objasnio je da je njegov narod pokušao sve kako bi izbegao umešanost pevača U2 jer nisu želeli da se od njih pravi spektakl pred očima čitavog sveta, ali su na kraju ostali bez drugih opcija.

– Pokušali smo da pišemo svim ljudskim fondovima, ugostili smo mnogobrojne dokumentarne filmske ekipe, Crveni krst i UN trupe, ali niko od njih nije uradio ništa kako bi nam pomogao da rešimo naš problem sa novadnjavanjem, već su nam samo traćili vreme – izjavio je lider zajednice grnčara – Na kraju se pojavio Bono, koji je rekao da će nam pomoći ako pristanemo da ugostimo i 40 novinara koji će ovaj njegov gest razglasiti čitavom svetu. Danima smo razmišljali šta da uradimo, ali kako su u pitanju životi naše dece, nismo imali drugu opciju.

Devetogodišnji dečak Mvada kaže da mu je drago što je preživeo, ali da se pita kolika je cena koju će morati da plaća.

-Valjda me sada neće terati da idem na turneju sa U2 i da tapšem za gladne i siromašne kao što je on to radio. Pre bih umro od gladi nego time se bavio. Čak i da to ne budem radio, celog živora ću znati da sam živ zahvaljujući Bonu, što je baš jako strašno – smatra ovaj dečak.

Goran Mirković

 1. silverg kaže:

  jeste baš baš sigurni da je ovo smešno? baš baš? ajmo sad opletimo po Bonu, licemeru kapitalističko/sorosevskom…
  a koliko ste tačno vi života spasili?
  od gladi?

  1. kaže kaže:

   Za svaki palac na dole koji ti mi lupimo, spasemo jedno dete u Africi od gladi, tako internet funkcionise.Obrazuj se malo.

   1. Славко kaže:

    Да није то био Ивица? Он воли да се истрчава? Забраниће вас!

 2. Ja sam kaže:

  А инкубатор?

 3. Marko kaže:

  urnebesno
  silverg je fega

  1. silverg kaže:

   šta je fega? A ovi ovde “negativni” komentari potvrđuju licemerstvo u Srbiji, gde je bitnije biti anti-globalista nego spasiti i jedan život. pa se još “šaliti”. divni ste, vrili.
   pa još te budalaštine sa kliktanjem…
   dakle, vas 28, koliko ste napumpali vaš ego, tačno?
   nemate ga?
   nemate kome da date?
   nemate šta da date?
   aaaaaaaaaaaaaaaaa, e pa onda u redu.

    1. Sloteric kaže:

     Sjajno :)

   1. Славко kaže:

    Што си ти упоран!
    urbandictionary.com
    а могао би нешто и од Георга Зимела (Simmel) да прочиташ.

   2. primedba kaže:

    Ako tebi negativni komentari ovde nesto potvrdjuju, znaci da ti intelekt nije u voznom stanju.

   3. nek crknu dušmani kaže:

    duvaj ga majmune

 4. Александар Хејтер kaže:

  Hahahahaha, tekst me je nasmejao do suza. Jedan od boljih tekstova. Na nesreću siromašnih i gladnih, postali su sredstvo medijske manipulacije licemera koji umesto filantropskih potreba imaju potrebu za pumpanjem svog ega.

 5. Misantropicus kaže:

  I David Beckham je uspeo da odvoji koju kintu od Voktorijene kozmetike za gladnu decu.

 6. mixon kaže:

  moglo je i gore, recimo da ih usvoji Andželina?!

 7. himalajac kaže:

  i treba da ih bude blam, kad im je jedan drogirani egocenrik zadnja nada

  1. Marko kaže:

   Još gore, on je Irac koji voli englesku kraljicu, a i trijezan je!

 8. Tagore kaže:

  Čitajući ugledne komentare, ustanovio sam da su se mladi Srbi posvađali oko podele humanitarne pomoći gladnoj deci Ruande bez Burundi.

  (Zadnjih dvanaestak godina poklonio sam samo 50.000€ gladnoj deci Srbije i trostruko više gladnoj deci sveta. Do danas se nismo posvađali, mada su neki bogataši iz Srbije zahtevali da i njihovu neostvarenu doživotnu penziju unapred isplatim.)

  Po rečima mojih sagovornika iz Srbije, priča se da ”od prirodnih auspuha” jedna neobradiva njiva, pocrnelom travom zagađeni korov od jednog Hektara, na međi autoputa ”BRATSTVO-JEDINSTVO” i carigradskog druma, u Srbiji košta najmanje 50.000€, da je nadgrobni spomenik u srpskom groblju po istoj ceni i da sam ja jedini ”bezbožni spasitelj” pobožnih srpskih junačica i junaka.

  Kao i na planinama Lištenštajna, na vrhuncu Himalaja jedan nadgrobni spomenik od leda, mermera i kamena sa pozlaćenim slovima od 18 karata, ne košta više od 2.000-4.000€.
  A ja i cenu sahrana i spomenika znam. Pre malo godina sam sahranio najboljeg preminulog prijatelja, čivara kuće – psa.

 9. Ja sam kaže:

  -Ако не могу да помогнем свима онда нећу никоме.
  Рече човек и настави да проси.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *