Scena koja ugrožava stabilnost tenzija na Balkanu
njuz-autor

AUTOR: MarkoKovac

10. sep. 2016

Aktuelni mir na Balkanu sve više ugrožava stabilnost tenzija

BERLIN, 10. septembar 2016, (Njuz) – Nemački savetnik i zvaničnik Evropske unije Martin Šuster Kriger je nakon balkanse turneje izjavio je da postojeći mir u ovom delu Evrope sve više narušava stabilnost tenzija medju balkanskim državama.

Ugledni nemački savetnik i stručnjak za balkanske prilike Martin Šuster Kriger, posle jednočasovne posete Beogradu, Zagrebu i Sarajevu, izrazio je svoju duboku zabrinutost za budućnost zapadnog Balkana iznevši činjenicu da trenutni mir potresa čitav region.

– Jako sam uznemiren čitavom situacijom na Balkanu. Nakon tolikih godina ulaganja svih glavnih aktera u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni u stabilnost provokacija između država bivše Jugoslavije i istinskog truda da ona postane trajna, današnji mir nam ukazuje da nismo ni blizu ostvarenja tog cilja. Samo jedan miran dan bez tenzija bio je dovoljan da se čitav ovaj region vrati 20 godina unazad – napisao je Kriger u svom izveštaju Evropskom parlamentu.

Političari iz bivših jugoslovenskih republika složni su u oceni da moraju zajedno da rade na održavanju tenzija, jer će u suprotnom na Balkanu vladati mir čije posledice mogu biti nesagledive.

Marko Kovač

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    Sve će biti u redu čim se završe svi izbori i referendumi!

  2. Igor kaže:

    Hahaha! Bravo! :-)
    ‘Tukle se jetrve preko svekrve’ :-(

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *