nazad na vrh

Aktuelni mir na Balkanu sve više ugrožava stabilnost tenzija

Scena koja ugrožava stabilnost tenzija na Balkanu

BERLIN, 10. septembar 2016, (Njuz) – Nemački savetnik i zvaničnik Evropske unije Martin Šuster Kriger je nakon balkanse turneje izjavio je da postojeći mir u ovom delu Evrope sve više narušava stabilnost tenzija medju balkanskim državama.

Ugledni nemački savetnik i stručnjak za balkanske prilike Martin Šuster Kriger, posle jednočasovne posete Beogradu, Zagrebu i Sarajevu, izrazio je svoju duboku zabrinutost za budućnost zapadnog Balkana iznevši činjenicu da trenutni mir potresa čitav region.

– Jako sam uznemiren čitavom situacijom na Balkanu. Nakon tolikih godina ulaganja svih glavnih aktera u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni u stabilnost provokacija između država bivše Jugoslavije i istinskog truda da ona postane trajna, današnji mir nam ukazuje da nismo ni blizu ostvarenja tog cilja. Samo jedan miran dan bez tenzija bio je dovoljan da se čitav ovaj region vrati 20 godina unazad – napisao je Kriger u svom izveštaju Evropskom parlamentu.

Političari iz bivših jugoslovenskih republika složni su u oceni da moraju zajedno da rade na održavanju tenzija, jer će u suprotnom na Balkanu vladati mir čije posledice mogu biti nesagledive.

Marko Kovač

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi: , , ,
  1. Sve će biti u redu čim se završe svi izbori i referendumi!

  2. Hahaha! Bravo! :-)
    ‘Tukle se jetrve preko svekrve’ :-(

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix