nazad na vrh

Aleksandar Antić glavni kandidat SPS-a za prepuštanje mesta gradonačelnika Beograda Nebojši Stefanoviću

Antić se neće odreći mesta ministra ako pobedi na izborima za gradonačelnika Beograda, poručuju iz SPS-a/FOTO: Tanjug

BEOGRAD, 17. novembar 2013, (Njuz) – Kandidat SPS-a za prepuštanje mesta gradonačelnika Beograda SNS-u biće Aleksandar Antić, potvrđeno je Njuzu iz vrha te stranke. Obrazlažući kandidaturu Antića, funkcioner beogradskog odbora SPS-a Nikola Nikodijević rekao je da je to najlogičnije rešenje.

– Prema koalicionom dogovoru koji imamo sa SNS, mesto gradonačelnika pripada njima, pa bi Antić čak i u slučaju pobede svoje mesto prepustio Nebojši Stefanoviću, od koga zasigurno ima veće šanse kod Beograđana – naglašava Nikodijević.

On je dodao da će Antić tokom kampanje obavljati ulogu ministra, a da će se nakon izbora svakako odlučiti da nastavi sa radom u kabinetu u Nemanjinoj.

– Iskreno, ni mi u SPS-u ne očekujemo apsolutnu pobedu na izborima u Beogradu, a čak i da pobedimo, pitam ja vas ko bi se u Srbiji odrekao ministarske funkcije osim Mlađana Dinkića? – zapitao se Nikodijević.

Ministar Antić je do izbora na mesto ministra bio desna ruka doskorašnjeg gradonačelnika Dragana Đilasa, koji će se takođe kandidovati za isto mesto. Na pitanje koliko je realno očekivati da Đilas u slučaju pobede prepusti gradonačelničko mesto Stefanoviću, Nikodijević je rekao da je to nerealno očekivati, ali da ipak postoje izvesne šanse.

Uroš Bogdanović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Oce li neko da mi u dve recenice preprica ovu vest. Sto je vise citam sve manje znam sta je gospodin Bogdanovic hteo da kaze. Ministar Antic hoce da bude i gradonacelnik u isto vreme? Ispravite me ako gresim. Pa sta ima veze, ako je bio dobar ministar bice dobar i kao gradonacelnik. Ako nije dobar ministar smenite ga i postavite za gradonacelnika nekog drugog. Kraj price.
    Nemojte zbunjivati vise ljude sa ovako konfuznim vestima.

  2. Došla sam u fazu kad već posle čitanja naslova vrištim od smeha!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix