njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

12. jan. 2015

Aleksandar Vučić pisao sebi i tražio da se ne smanjuju penzije

vucic

Podrška penzionera je podeljena između predsednika vlade i premijera

BEOGRAD, 12. januar 2014, (Njuz) – Predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je zvaničan zahtev sebi u kojem od premijera Vučića traži da se penzije ne smanjuju ispod sadašnjeg nivoa. Vučić kaže kako je dao nalog nakon što je čuo da postoje naznake da će penzije biti spuštene.

– Ne znam samo čija je ideja bila da se penzije, koje su ionako male, dodatno spuste. Odmah sam reagovao i zatražio od premijera da penzije ostanu na istom nivou kao što su i danas. Ukoliko penzije ostanu na istom nivou, ne bih želeo da sva zasluga pripadne meni, već i premijeru koji je imao sluha za moju sugestiju, kaže predsednik vlade.
Sa druge strane, Vučić kaže da je razmotrio predlog koji je dobio od samog sebe i da će ga najverovatnije usvojiti.

– Ako je do sada i bilo neke dileme, nakon pisma koje sam dobio od premijera ih više nema. Penzije neće biti smanjivane, odlučno kaže Vučić.

Reakcije penzionera su podeljene, pa tako ima onih koji podržavaju Vučića u svom zahtevu da se penzije ne diraju, ali istovremeno veliki deo je na strani Vučića koji ima razumevanja za tuđa mišljenja.

– Odlike pravih lidera jesu da saslušaju i tuđa mišljenja, čak i kad se ona ne poklapaju sa njihovim, i da tek onda donesu pravu odluku. Aleksandar Vučić je ispravno postupio kada je saslušao predsednika vlade, kažu neki od starijih sugrađana koje smo anketirali na ovu temu.

Prema rečima predsednika vlade, penzije će ostati na sadašnjem nivou “ili zauvek ili dok premijer ne kaže drugačije.”

Viktor Marković
Bojan Savić

 1. Monika kaže:

  Vule, sve Ok. Dokle god, ne spominješ Muhameda u lošem kontekstu. Inače, pismo čista 10. Ona tvoja, s Pravnog fakulteta u Beogradu, državnog!

  1. stefan_mi kaže:

   ja nikad gluplji komentar nisam cuo… tisina tamo, sram vas bilo

  2. Ja sam kaže:

   Kako sam rece, dici ce on Srbiju iz pepela.
   Naravno, pre toga mora da je spali.

 2. caps lock kaže:

  Pa ovaj počeo da se razmnožava prostom deobom.

  E sad smo naje…li.

  1. caps lock kaže:

   Ili su ga klonirali Amerikanci da bi destabilizovali Vladu.

 3. Ja sam kaže:

  Poslednji stadijum Vulinizma, takozvani sizofreni Vucicizam.

  1. Ja sam kaže:

   Prpa bata Vule, vracas penzije!?
   Dojavio Mali premijeru da su zemunski penzioneri poceli da spaljuju autobuse po Beogradu zbog poskupljenja karata. Dorcolski penzosi krenuli da dignu u vazduh maketu B na V, a jedna grupa zvezdarskih osamdesetogodisnjaka uputila se auto-putem ka aerodromu.
   Otpor je poceo!
   To umirovnjaci nasi, samo napred!
   Vi ste nasa snaga, nasa buducnost!

   1. zoran kaže:

    Samo da ne sagore u mladalačkom žaru…

    1. Ja sam kaže:

     Ili da ne zaborave kuda su krenuli…

     1. zoran kaže:

      Vrletno je to, prpošno, misli sve što leti da se jede, tako sam i ja u pubertetu…

     2. Ja sam kaže:

      Eh… starost- ludost…

     3. пристојан грађанин kaže:

      докле више о тим хулиганима

  2. xy kaže:

   To se ispravno zove radikalni Vučićizam

 4. zoran kaže:

  Lepo sam rekao da je licno predsednik vlade ukrao identitet premijerovom bratu da bi mogao da pise sam sebi, a premijer je ukrao identitet bratu predsednika vlade da bi mogao da cita sam sebe, meni niko ne veruje,kazu, ti,decko, imas sizofrena cepanja, a ja nemam cepanja, ja samo imam jednog malog sto mi sedi tu na ramenu, kliberi se i gricka glavu secera,i on zna gde zeka pije vodu, a ja znam gde je pamet…

 5. aleksandar kaže:

  Kontam da cemo uskoro cuti vest da su penzioneri ipak trazili da im se penzije smanje, posto veruju u reforme premijera Vucica i zagrobni zivot u Beogradu na Vodi.

 6. gradjanin kaže:

  Do sada smo otkrili da Vučić ima dvojnu ličnost: jedno kaže, a drugo radi. Taj sukob ličnosti je u zadnje vreme stvorio i trećeg Vučića koji je protiv i jednog i drugog što će biti tema budućih doktora nauka sa Megatrenda koji će, analizirajući Vučićevu trojnu ličnost biti kandidovani za Nobelovu nagradu.

  1. zoran kaže:

   On, lično, dobiće tri nobelove nagrade istovremeno, a biće kandidovan samo jednom, a sva trojica će ići na dodelu, koja će biti samo jedna

  2. Simeon kaže:

   I potrebna su trojica za pravu Zen politiku. Kao sto su potrebna tri zen kaludjera da promene sijalicu.

  3. dragan 17 kaže:

   Ma, ovde je stvar jasna: On je trilican – Vucic otac, Vucic sin i Vucic duh sveti! I, ŠTA NIJE JASNO? Tišina tamo…..!

 7. Polovni Buntovnik kaže:

  Zarazio ga Vulin…

 8. scoby kaže:

  Kao sto rece onaj Vodjin klon iz Grada, probleme prave bogati penzioneri! Da li uopste postoje takvi u Srbiji (osim Vodjinih roditelja)? To je izumrla vrsta, isto kao i “siromasni politicar”.

 9. himalajac kaže:

  more, nije strasno uopste ako su to samo premijer i pretsednik vlade, ali plasim se da u toj glavi ima jos mnogo drugih ljudi, pocev od slobe i seselja, pa preko tita i stajina, sve do julija cezara sa primesama adolfa, ruzvelta i cercila.
  u svakom slucaju, blago se penzionerima, a i svima nama, sto covek nikad nije sam

  1. пристојан грађанин kaže:

   обзиром да ће нас дићи из пепела присутан је и друг Нерон

 10. Mladjan Dinkic kaže:

  Nije mi jasno zasto prenosite Vuciceve izjave kad je on dokazani glupan i lazov.

  Jeste li primetili da ni jedna ugledna medijska kuca u Srbiji ne objavljuje vesti o njemu?

  1. vitez kaže:

   Pa, prenosi Pink, za on nije TV nacinale a bogami počeo i Studio B.

 11. patrijota bez iskustva kaže:

  Bogami kako je krenulo moraće Vučko da angažuje Nebojšu svemogućčeg mu boksera Čovića, da prebije jedno par penzionera, za primer. Da se zna ko vodu nosi, a ko je Andjus. Kad je teško – Čović.

 12. IL kaže:

  Doktor Predsednik Vlade i Mister Premijer…

 13. dragan kaže:

  Da je Dragutin Gavrilović živ bio bi penzioner i održao bi govor:

  U ODBRANU BEOGRADA( Bus plusa)

  Penzioneri, Junaci!

  Tačno u tri časa kontrolori Bus plusa će Vas razbiti silnim jurišem, razneti prijavama i komunalnom policijom. Obraz Beograda, naše prestonice, bez vas mora da bude svetao.

  Penzioneri! Junaci!

  Vlada vas je izbrisala iz brojnog stanja, vaše penzije su žrtvovane za čast Beograda i otadžbine. Vi nemate, dakle, da se brinete za živote vaše, oni više ne postoje. Zato napred u slavu! Za Premijera i otadžbinu! Živeo Vučić!

  Živeo Bus plus!

 14. DADA kaže:

  Divno, penzioneri se ujedinili, studenti ih podržali , brze pruge proradile. Ops, to sam ja sanjala, eh što se probudih, a probudime glas Ivana Ivanovića i Dragana Vučićevića, oni rade dok anđeli spavaju.

 15. Velja Mrkonjić kaže:

  Integralni tekst pisma glasi:
  “Poštovni G-dine premijeru, zauzet silnim obavezama dizanja Srbije iz pepela, na čijem Smo zajedničkom zadataku , sažalih se na sudbinu naših najstarijih građana, te Vam upućujem ovaj apel bez posrednika:
  Ne smanjujte više penzije.
  Ako budete ignorisali ovaj Moj apel, stavljam Vam na raspolaganje ostavku Aleksandra Vulina, Velje Ilića i Sebe. Ja Vas molim da ovaj apel ne shvatite kao ultimatum, iako svi znamo koliko je teška moja reč, kada punudim Svoju ostavku. Setimo se samo, i Ja se zato unapred izvinjavam svim građanima Srbije što ih opterećujem svojim svojim ličnim stvarima, da nije bilo Moje ostavke, ja bih još uvek živeo u zabludi, da je osoba koja se izdaje kao Andrej Vučić moj brat, a dobro znate da mi je brat sasvim drugi Andrej Vučić, koji nije u nikakvoj srodstvu sa ovim prethodnim Andrejom Vučićem, pa samim tim ni sa Mnom. To što samo liče, imaju isti matični broj, lik i potpis je nedelo tajnih službi, koje hrabri N. dr. Stefanović ukroti, i na oduševljenje celokupne međunardne zajednice, stavi pod Vašu kontrolu.”

 16. f.ver kaže:

  Vrh !!! Vucicevo guslanje.Pa gde nadje sve takve “tonove” ,pretrazio ceo repertuar,svih poznatih komponista i ceo
  Google —-i NEMA !!

 17. Penzionerska gerila se sprema da preuzme kontrolu u svim autobusima.

 18. peric kaže:

  Jedna od najboljih vesti do sada. Najbolji ste.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *