Zabrinutost da bi premijer mogao da devalvira tržišnu vrednost odgovornosti
njuz-autor

AUTOR: Tekstovi citalaca

10. jun. 2016

Aleksandar Vučić postao većinski vlasnik odgovornosti za afere u Srbiji

Preuzimanjem dela paketa akcija odgovornosti za rušenje objekata na Savamali, mandatar buduće vlade Republike Srbije, Aleksandar Vučić, postao je vlasnik tačno 50% plus jedne akcije u konglomeratu afera u Srbiji za period 2012-2016.

Time je stekao prava da veoma povoljno otkupi preostale pakete odgovornosti, koji su trenutno u vlasništvu „Gospoda Boga d.o.o.“, pogrebnog preduzeća „Prirodna smrt“ iz Obrenovca i „Sile gravitacije“, do skora ćerke-firme Surčinskog aerodroma, kao i sitnih akcionara poput MUP-a Srbije, Komunalne policije i sl.

– Ovo je veliki uspeh, kako za mene lično, tako i za manje akcionare. Pre dve godine, napornim radom uspeo sam da dođem do 48 odsto odgovornosti, i kada su svi mislili da je to moj maksimum, ja sam dokazao da ima prostora za više, izjavio je mandatar na KZŠ u Centralnom registru hartija od vrednosti.

– Istovremeno bih poručio drugima, koji imaju manji deo odgovornosti, da ne brinu za svoj hleb, da ćemo dividende redovno isplaćivati i da mogu očekivati da će u naredne dve-tri godine živeti još bolje nego do sada. Propisi, nažalost otežavaju isplate odgovornima u zemlji, ali imamo tim ljudi koji danonoćno radi na otvaranju novih ekspozitura po ambasadama širom sveta, dodao je mandatar.

Agencija za borbu protiv korupcije izrazila je zabrinutost novim odnosom snaga i ukazala na mogućnost monopola u raspolaganju odgovornosti na tržištu.

– Imamo situaciju u kojoj bi većinski vlasnik mogao da hiperprodukcijom značajno devalvira tržišnu vrednost odgovornosti, što bi za posledicu imalo utapanje manjih preduzetnika u veće korporacije i, samim tim, njihovu potpunu nevidljivost na tržištu, izjavio je portparol agencije.

Danilo Đoković

 1. Рубљов kaže:

  Његови родитељи били су стопроцентни власници афере његовог доласка на свет…Нека признају данас, ако смеју, колико су зарадили и колико им вреде акције, када је афера његовог постојања довела до слома Србије и нестанка Срба…

  1. vitez kaže:

   A, tek sin Andrija.

 2. Ja sam kaže:

  Za idiota je i kreten genije, pa je tako i aca genijalac za sve osatale sns-ote.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *