nazad na vrh

Aleksandar Vučić postao većinski vlasnik odgovornosti za afere u Srbiji

Zabrinutost da bi premijer mogao da devalvira tržišnu vrednost odgovornosti

Preuzimanjem dela paketa akcija odgovornosti za rušenje objekata na Savamali, mandatar buduće vlade Republike Srbije, Aleksandar Vučić, postao je vlasnik tačno 50% plus jedne akcije u konglomeratu afera u Srbiji za period 2012-2016.

Time je stekao prava da veoma povoljno otkupi preostale pakete odgovornosti, koji su trenutno u vlasništvu “Gospoda Boga d.o.o.“, pogrebnog preduzeća “Prirodna smrt“ iz Obrenovca i “Sile gravitacije“, do skora ćerke-firme Surčinskog aerodroma, kao i sitnih akcionara poput MUP-a Srbije, Komunalne policije i sl.

– Ovo je veliki uspeh, kako za mene lično, tako i za manje akcionare. Pre dve godine, napornim radom uspeo sam da dođem do 48 odsto odgovornosti, i kada su svi mislili da je to moj maksimum, ja sam dokazao da ima prostora za više, izjavio je mandatar na KZŠ u Centralnom registru hartija od vrednosti.

– Istovremeno bih poručio drugima, koji imaju manji deo odgovornosti, da ne brinu za svoj hleb, da ćemo dividende redovno isplaćivati i da mogu očekivati da će u naredne dve-tri godine živeti još bolje nego do sada. Propisi, nažalost otežavaju isplate odgovornima u zemlji, ali imamo tim ljudi koji danonoćno radi na otvaranju novih ekspozitura po ambasadama širom sveta, dodao je mandatar.

Agencija za borbu protiv korupcije izrazila je zabrinutost novim odnosom snaga i ukazala na mogućnost monopola u raspolaganju odgovornosti na tržištu.

– Imamo situaciju u kojoj bi većinski vlasnik mogao da hiperprodukcijom značajno devalvira tržišnu vrednost odgovornosti, što bi za posledicu imalo utapanje manjih preduzetnika u veće korporacije i, samim tim, njihovu potpunu nevidljivost na tržištu, izjavio je portparol agencije.

Danilo Đoković

  1. Његови родитељи били су стопроцентни власници афере његовог доласка на свет…Нека признају данас, ако смеју, колико су зарадили и колико им вреде акције, када је афера његовог постојања довела до слома Србије и нестанка Срба…

  2. Za idiota je i kreten genije, pa je tako i aca genijalac za sve osatale sns-ote.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix