nazad na vrh

Aliekspres za kupce iz Srbije uvodi plaćanje čekovima na šest rata

Osnivač Alibabe, u čijem je vlasništvu Aliekspres, Džek Ma kaže za Njuz da su se na ovaj korak odlučili jer su im najrevnosniji kupci iz Srbije

HONGKOG, 5. april 2018, (Njuz) – Čuveni sajt za onlajn prodaju Aliekspres odlučio da uvede novinu u plaćanju za kupce iz Srbije. Od sada će svi oni koji nešto poruče preko ovog sajta robu moći da plate čekovima i to na šest jednakih mesečnih rata.

Osnivač Alibabe, u čijem je vlasništvu Aliekspres, Džek Ma kaže za Njuz da su se na ovaj korak odlučili jer su im najrevnosniji kupci iz Srbije.

– Srbi su nam najbolji kupci, ali smo primetili da najveći broj njih kupuje robu u vrednosti od 20 do 30 dolara. Takođe, imamo i veliki broj onih koji potroše tek nekoliko dolara. Malo smo istražili tradicionalne navike plaćanja kod Srba i došli do ideje da uvedemo čekove – ističe Ma.

Džek Ma ističe da se razmišlja i još nekim pogodnostima za kupce iz Srbije.

– Ova novina je naišla na veoma dobar prijem tako da su nam već stigli novi predlozi na koje sve načine možemo da pomognemo kupcima iz Srbije. Već razmišljamo o opciji odloženog plaćanja na 90 dana za iznos veći od 150 dolara. Već krećemo da testiranjem opcije plaćanja na crtu – kaže Džek Ma.

Bane Grković

Tagovi:
  1. Aliekspres će od ovoga debelo profitirati! Uzmite samo u obzir koliko je dinar jak i kako mu je kurs stabilan!

  2. Ali samo na čekove penzionera!
    Ostali nemaju novac 😂

  3. eto…upadaju u nas platni sistem,kaze DRI…Oce infalacijom da ugroze Nas stabilni sistem…!!!

  4. ALI- MUP ,daje popust i do 50 %…!!! Cak uvodi aplikaciju Zakon je Zakon-ali kinta je kinta,shodno Ustavu Republike Srbije…

  5. Jel ima neki popust za cetvrto dete?

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix