Sve više alkoholičara ostavlja rakiju zbog šećera
njuz-autor

AUTOR: MarkoKovac

26. okt. 2016

Alkoholičar prestao da pije rakiju zbog štetnosti šećera

CRNA TRAVA, 26. oktobar 2016, (Njuz) – Protekle nedelje zabeležen je još jedan slučaj prestanka konzumiranja rakije zbog štetnosti šećera, saznaje Njuz.

Lokalni crnotravski korisnik alkohola koji je želeo da ostane anoniman jer nije mogao da se seti kako se zove, prestao je da konzumira rakiju usled saznanja da je šećer štetan po njegovo zdravlje.

– Odlučio sam da prestanem da pijem rakiju kada su mi u bolnici prilikom ispiranja želuca sasvim slučajno rekli da mi je povišen nivo šećera u krvi. Čuo sam da je taj šećer jako opasan. Sreća pa ga nema u cigaretama, tako da ću bar nastaviti da uživam u duvanskom dimu – rekao nam je crnotravski ljubitelj dobre kapljice.

Inače, Republički zavod za statistiku objavio je danas podatak da je u Srbiji u poslednjih mesec dana smanjen broj redovnih konzumenata rakije zbog povećanog saznanja o štetnosti šećera. U Institutu za javno zdravlje su potvrdili da to nije slučajno.

– Sve veći broj zavisnika od alkohola je iskreno zabrinuto za svoje zdravlje zbog povećane koncentracije šećera u domaćoj rakiji. Ljudi prosto žele da imaju pravilan i sportski pristup koji im neće narušavati zdravlje prilikom opijanja. Medjutim, informacija da se u proizvodji domaće rakije sve više koristi beli šećer koji je izrazito štetan, tera ljude da se okrenu nekim drugim vidovima opuštanja – rekao nam je portir Instituta za javno zdravlje Veselin Šuvarović.

Marko Kovač

 1. Ja sam kaže:

  Izgleda da je i novac u odredjenom iznosu kancerogen pa nam ga brizna vlada, radi ocuvanja naseg zdravlja, daje u kolicinama koje su bezbedne.
  A ovom crnotravcu savetujem da proba mesavinu zutog secera i medicinskog alkohola.

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Ako sad, zbog ovoga, Srbima oduzmu i sladak život – šta će im ostati?!

 3. Martin kaže:

  Sada samo cepa gorki list.

 4. Babakata kaže:

  Eto ti sad,jedini beg od stvarnosti,rakija naša nasušna ,postala je više nego štetna.Kako ćemo preživeti bez zavese preko očiju i otupelih čula.Stvarnost je jako surova da bi smo se sa njom trezni borili.Mada,činjenica je i to da je i dosad,čista (bez šećera) a jevtina rakija bila čist paradoks.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *