nazad na vrh

Alkoholičar prestao da pije rakiju zbog štetnosti šećera

Sve više alkoholičara ostavlja rakiju zbog šećera

CRNA TRAVA, 26. oktobar 2016, (Njuz) – Protekle nedelje zabeležen je još jedan slučaj prestanka konzumiranja rakije zbog štetnosti šećera, saznaje Njuz.

Lokalni crnotravski korisnik alkohola koji je želeo da ostane anoniman jer nije mogao da se seti kako se zove, prestao je da konzumira rakiju usled saznanja da je šećer štetan po njegovo zdravlje.

– Odlučio sam da prestanem da pijem rakiju kada su mi u bolnici prilikom ispiranja želuca sasvim slučajno rekli da mi je povišen nivo šećera u krvi. Čuo sam da je taj šećer jako opasan. Sreća pa ga nema u cigaretama, tako da ću bar nastaviti da uživam u duvanskom dimu – rekao nam je crnotravski ljubitelj dobre kapljice.

Inače, Republički zavod za statistiku objavio je danas podatak da je u Srbiji u poslednjih mesec dana smanjen broj redovnih konzumenata rakije zbog povećanog saznanja o štetnosti šećera. U Institutu za javno zdravlje su potvrdili da to nije slučajno.

– Sve veći broj zavisnika od alkohola je iskreno zabrinuto za svoje zdravlje zbog povećane koncentracije šećera u domaćoj rakiji. Ljudi prosto žele da imaju pravilan i sportski pristup koji im neće narušavati zdravlje prilikom opijanja. Medjutim, informacija da se u proizvodji domaće rakije sve više koristi beli šećer koji je izrazito štetan, tera ljude da se okrenu nekim drugim vidovima opuštanja – rekao nam je portir Instituta za javno zdravlje Veselin Šuvarović.

Marko Kovač

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi: , ,
  1. Izgleda da je i novac u odredjenom iznosu kancerogen pa nam ga brizna vlada, radi ocuvanja naseg zdravlja, daje u kolicinama koje su bezbedne.
    A ovom crnotravcu savetujem da proba mesavinu zutog secera i medicinskog alkohola.

  2. Ako sad, zbog ovoga, Srbima oduzmu i sladak život – šta će im ostati?!

  3. Sada samo cepa gorki list.

  4. Eto ti sad,jedini beg od stvarnosti,rakija naša nasušna ,postala je više nego štetna.Kako ćemo preživeti bez zavese preko očiju i otupelih čula.Stvarnost je jako surova da bi smo se sa njom trezni borili.Mada,činjenica je i to da je i dosad,čista (bez šećera) a jevtina rakija bila čist paradoks.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix