njuz-autor

AUTOR: urednistvo

20. sep. 2012

Ambasada SAD zahvalna što je konačno otkriveno ko je ukrao jaknu

Ambasada je pretpostavljala da je ista osoba ukrala jaknu, rukavice i punjač

BEOGRAD, 20. septembar 2012, (Njuz) – Ambasada Sjedinjenih Američkih Država izrazila je danas zahvalnost što je srpsko pravosuđe, nakon procesa koji je trajao skoro četiri godine, konačno uspelo da otkrije ko je ukrao kožnu jaknu iz zgrade ambasade 21. februara 2008. godine.

Portparol ambasade Stiven Ostin izjavio je za Njuz da je, iako je prošlo znatno više vremena nego što su u očekivali, pravda konačno zadovoljena.

– Od samog početka smo sumnjali da je Milan Živanović ukrao jaknu, ali smo se pribojavali da sud neće imati dovoljno dokaza da ga osudi za to krivično delo – izjavio je Ostin i dodao da je srećan što su se konačno potvrdile sumnje da je ista osoba koja je ukrala jaknu, uzela i rukavice i punjač za telefon.

– Ovo je veliki trijumf srpskog pravosuđa, koji će učvrstiti dobre odnose između Srbije i SAD – smatra portparol ambasade – Istovremeno ovo će biti i velika opomena svima kojima ubuduće bude palo na pamet da ukradu jaknu iz američke ambasade.

Denis Smit, pomoćnik atešea za kulturu i vlasnik punjača za Nokiu 8210 koji je takođe nestao iz ambasade, kaže da je bio ubeđen da mu je punjač negde u kući i da zato nestanak nije odmah prijavio policiji.

– Drago mi je da je punjač pronađen. Konačno ću moći da napunim telefon – izjavio je on i dodao da se nada da će mu policija pronaći i hemijsku olovku sa natpisom “Boston Celtics” koja je takođe nestala iste večeri.

Marko Dražić

Viktor Marković

 1. Jaro King kaže:

  E ova vam je najbolja!

 2. kalixx kaže:

  …a ja zaboravio…, šta se ono dimilo tih dana…, verovatno ništa bitno…

 3. Tetka kaže:

  Па ни Ал Капоне није пао због … (мрзи ме да пишем) него због утаје пореза!

 4. himalajac kaže:

  pa nek neko posle kaze da ne zivimo u pravnoj drzavi

 5. snezana kaže:

  Taman ide hladnije vreme.

 6. ben10 kaže:

  Samo se vi sprdajte, da je meni jakna nestala, nikad je ne bi pronasli

  1. celtic kaže:

   Našli bi je brzo, pa to su Ameri, i vratili bi ti jaknu odmah uz izvinjenje u namirisanoj koverti :-)

  2. mamamimi kaže:

   Znači, sad smo, pored Japanaca, upisali i Amerikance na listu prioriteta za nalaženje ukradenih stvari. Meni je neko ukrao 20 godina normalnog života u ovoj državi. Očekujem ovih dana da pronađu krivce. Izjasniću se kao Laponka, ako će mi to pomoći.

 7. slobodni strelac kaže:

  Da `be oca ako niste najbolji! Ako osnujete neku stranku, imate moj glas. Kako samo prepoznate srž problema to svijet nie vidio!

 8. dragan kaže:

  E, tu su se ameri obrukali. U tolikoj ambasadi samo jedna jakna…

  1. himalajac kaže:

   ma bre, bilo ih je kolko oces, al sao ova nije bila “made in china”

 9. snezana kaže:

  nadan se samo da je jakna bila adekvatne velicine, i da decku nije bilo hladno, pa mu u slucaju da jeste, potpuno opravdano paljenje ambasade

 10. landarina kaže:

  Sad USA da nam da neki kredit lepo. Po odličnim kamatnim stopama od 34,12%.

 11. Shumsky kaže:

  a jel jakna bila pilotska?

 12. coa kaže:

  I shta ce svet da pomisli o nama?Da smo lopovi umesto casni piromani.

 13. Mladen Popović kaže:

  Eto, a mi hoćemo u Evropu. Pa ljudi još nije rasvjetljen slučaj gnusne krađe Rambo noža na buvljaku jednom rumunskom državljaninu koji je kod nas prodavao te skupocene proizvode prestižne kuće “Huao Li Ciang Hoa” koji je pomaga Srpski narod u vremenu beznađa i doba “Faktora stabilnosti i mira na Balkanu”.A vidite sada da je Rumunija u Evropi, a od nas se i dalje traži da se rasvetli taj slučaj. Jer u Evropu nećemo moći dok ne vratimo sve predmete koje smo ukrali. Angela Merkl je zato izjavila da se Srbiji može vrlo lako progledati kroz prste po pitanju ne priznanja Kosova, ali da svet nikada neće zaboraviti, jakne, upaljače i Rambo nož koji smo ukrali. Ovaj rasvetljen slučaj iz ambasade samo je jedan u nizu naših zlodela.

 14. Tagore kaže:

  A čijom kapuljačom skriva srpsku nauku i znanje?
  (I Tadić nam je obećao ‘to’.)

  Priča se da se u Saudijskoj Arabiji, Alžiru kraj Algerije, Jordanu, Kuwaitu, Qataru, Bahrainu, United Arab Emirates-ima, Omanu & Yemenu, kao i u Tripoliju, Damasku, Teheranu, Kabulu, Islamabadu, Džakarti i Kuala Lumpuru, za krađu rukavica gubi ruka, jakna i kapuljača do ramena češće.

 15. Александар Хејтер kaže:

  Eto, pozar ipak ne unistava sve dokaze, sad samo da pronadju sve one ukradene slike iz skupstine tokom 5. oktobra.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *