nazad na vrh

Istraživanje o seksu dokazalo postojanje seksa

Američki naučnici do sada su seks posmatrali isključivo iz teorijskog ugla

KLIVLEND, 22. jun 2011, (Njuz) – Grupa naučnika sa Univerziteta u Klivlendu najzad je proteklog vikenda empirijski dokazala da seks zaista postoji, prilikom praktičnog istraživanja sprovedenog u više američkih gradova.

Kako su prenele svetske agencije, američki naučnici su postojanje seksa dokazali u istraživanju u kojem su i sami učestvovali, a koje su sproveli u više noćnih klubova u Klivlendu, Čikagu, Njujorku i Las Vegasu.

Time su, kako navode agencije, američki naučnici najzad potvrdili postojanje forme međuljudskih odnosa o kojoj su do sada najčešće pisali samo iz ugla čiste teorije.

– Do sada smo imali prilike da čitamo samo teorijske studije o raznim temama poput onih o tome zašto su žene glasne tokom orgazma ili o tome zašto muškarci vole analni seks, ali sada su nas naučnici doveli na izvorište znanja, tamo gde seks zaista postoji. Oni su ga videli i probali – piše komentator američkog lista “Sex Today“ Džonatan Smit.

Jedan od članova istraživačkog tima Ted Rejčel Džons izjavio je za agenciju Rojters da mu je bilo potrebno čak 32 godine rada na teoriji da bi se trud najzad isplatio i da bi on sa svojim timom dokazao da seks zaista postoji.

– Znao sam da nada postoji još o trenutka kada sam pre 13 godina u samostalnom istraživanju dokazao postojanje masturbacije. Od tada pa sve do danas, radili smo na teorijskim konstrukcijama koje su za cilj imale dokazivanje postojanja nečega za šta smo dugo pretpostavljali da postoji i u realnosti. Kockice mozaika sklopile su se kada smo izašli u noćne klubove gde smo naišli na osobe suprotnog pola sa kojima smo, uz određenu novčanu naknadu koju smo im dali za učešće u istraživanju, imali seks i time dokazali da on zaista postoji – rekao je Džons za Rojters.

Osim što će najnovije otkriće američkih naučnika imati velikog značaja za čovečanstvo, ono je, prema opštoj oceni, značajno i zato što će naučnici najzad opravdati astronomske iznose koje dobijaju za svoja istraživanja.

Sa druge strane, gledano u kontekstu Srbije i regiona, negativne posledice mogle bi biti to što će sajtovi B92 Život, Tportal.hr, Blic žena, Men’s health i čitav niz drugih medija ubuduće biti pogođeni deficitom materijala te će najverovatnije morati da se preorijentišu na objavljivanje nešto realnijih tekstova koji najčešće nailaze na slab odziv publike.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Pronašli se na download of “The road to Guantanamo” ili ?

 2. Ma, man'te se vi naučnika i njihovih teorija i istraživanja o, tamo nekim, apstraktnim temema i pojmovima…… Higsov bozon, kvantna mehanika, veličina i starost svemira, veliki prasak i, sad, taj seks.

  Dajte vi nama nešto konkretno… gde i po kojoj ceni se mogu naći domaći čvarci i kavurna?

 3. utvrđivanjem postojanja seksa dolazi se do zaključka da samim tim postoji i predigra koja se najčešće pojavljuje u obliku lajkovanja i časkanja na društvenim mrežama tipa fejsbuk i majspejs što naučnike dovodi do zaključka da su mladi zaštiti od polnih bolesti ali ipak napominju da bi bilo dobro koristiti bar neki od besplatnih sigurnostnih paketa…

  • Nemoj teoretisati, za takva otkrića potreban je sasvim drugi pristup, mnogo više vremena i miliona dolara, hakovanja društvenih mreža itd, nego javlja se pitanje da li će ovo otkriće uticati na razmnožavanjei da li će se povećati prirodni priraštaj korišćenjem ove nove metode, seksa…

 4. “Osim što će najnovije otkriće američkih naučnika imati velikog značaja za čovečanstvo, ono je, prema opštoj oceni, značajno i zato što će naučnici najzad opravdati astronomske iznose koje dobijaju za svoja istraživanja.”

  Da li je to opravdanje i što naši političari imaju podjednako velike, astronomske plate i sve ostale dodatke…? :P

  O postojanju sexa, molim vas, obavestite i one neoženjene-solo likove od pedesetak godina koji sede u kafićima na Adi i gledaju devojčice od 20-30godina na rolerima. Čisto da znaju da bar za pare ima i za njih nade! I da sede na pogrešnom mestu… Ja nemam srca da to kažem nekim Tečinim prijateljima… ;)

  • Gde, gde? Na kom to mestu? I kolk'o kosta? I ja bih da obavim jedno naucno istrazivanje!! Moze i bez rolea, mozda biciklo.

   • Gagi, lepo piše: “kada smo izašli u noćne klubove gde smo naišli na osobe suprotnog pola sa kojima smo, uz određenu novčanu naknadu koju smo im dali za učešće u istraživanju, imali seks”! :)

 5. Ovi naši su počeli silom, snagom i ubrzanim približivanjem ka EU da se seksiraju i na uglu Ustaničke ulice…

  Samostalni sindikat putara Srbije najavio je blokadu Ibarske magistrale, ulica u Beogradu, Nišu, Kragujevcu…Oko 200 radnika “Partizanskog puta” i Preduzeća za puteve Beograd blokirali su jutros saobraćaj na uglu Ustaničke i Kruševačke ulice zbog čega je nastao saobraćajni kolaps u Ustaničkoj i na Dušanovačkom mostu. Radnici koji protestuju zbog neisplaćenih plata i neuplaćenih poreza i doprinosa kažu da će ugao Ustaničke i Kruševačke odblokirati oko 15 sati.

 6. :) :) :)

  Radosna vest za one koji “vole seks i rado ga se sećaju” – nauka dokazuje da ih pamćenje nije izdalo !

 7. Eeee, a nekada smo sablje o qrčeve lomili, a sad oslabile ruke :)

  • Ја баш пре неки дан замало да поломим о грч, али сва срећа – руке су још јаке, па ме гчеви и рчеви не брину…

 8. Pronalazak seksa samo može da degradira romantiku i da vulgarizuje ljubav između polova. Zato evo jedne romantične priče o ljubavi dvoje mladih, ali bez seksa, čiji sam ja bila svedok…

  Sunce je tiho zalazilo nad jezerom. Kupači i izletnici su se umorno vraćali sa Ade Ciganlije, a biciklisti upozoravali prolaznike sa nežnim cing-cilingom… Hodala sam travnatom prostitkom razmišljajući o prolaznosti života. Odjednom pored neke gomilice cigala ugledah malog mrava koji se jedva kretao, jer mu je bila iščašena jedna nožica… Tužni prizor niko nije primetio dok se on mučio da sustigne svoje zdrave drugove i drugarice mraviće koji su veselo skakutali i jurili unaokolo radujući se suncu, plavom nebu, bujnoj zelenoj travi i vetru u kosi…
  Hramao je, teturao se i zanosio se celom težinom na onu stranu koja mu nije bila teško povređena. To je videla jedna mlada i plemenita mravuljica koja mu je sestrinski prišla i pomogla mu da hoda. Napojila ga je vodicom iz malene flašice i podelila sa njim sendvič. Pozvala je odrasle mrave u pomoć. Oni su napravili mala nosila i odneli ga… Dugo, dugo su mahali jedno drugom, a na rastanku su se jednom i platonski zagrlili… Od tada se nikada više nisu videli… Mala mravica se pitada li se on nje seća, a mravuljak je bezuspešno traži po celom svetu…

 9. volim seks i rado ga se secam

 10. Ma tačno sam znao. Osećam ja taj seks već duže vreme – kad god neko spomene Vladu Republike Srbije meni k'o da neko gurne nešto, tu odma’ ispod temena

 11. july's hater И теби је мозак полни орган?! ;)

 12. sex ipak postoji, ali ga ja još uvijek nemam :(

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix