njuz-autor

AUTOR: urednistvo

01. apr. 2011

Američki piloti više ne moraju da glume Francuze

Piloti poslednjih dana idu u akciju bez bageta

VAŠINGTON, 1. april 2011. (Njuz) – Odluka NATO da preuzme komandu nad vojnim operacijama u Libiji naišla je na veliko odobravanje američkih pilota, koji nisu više imali snage da iz dana u dan glume Francuze, saznaje Njuz iz svojih izvora u Pentagonu.

Kako je prvobitno samo Francuska učestvovala u vojnim akcijama u Libiji, svi američki avioni morali su da imaju francuska obeležja, dok su američki pilotu bili prinuđeni da glume Francuze, što je mnogima od njih teško palo.

– Kako su nas neke televizije iz daleka snimale dok ulazimo u avione, morali smo svaki put da ispod miške nosimo baget, ne bi li otklonili svaku sumnju da smo Amerikanci. Tokom borbe ume da bude jako nezgodno sedeti pored bageta koji skreće pažnju, a među kolegama se ubrzo pročulo da je to maler – otkriva jedan neimenovani američki pilot.

On je rekao da je postalo užasno naporno danima slušati samo pesme Edit Pjaf, koje su bez prestanka bile puštane sa razglasa.

– Promena imena je još bio najmanji problem. Morali smo jedan drugog da oslovljavamo sa Žorž, Pjer i Žak, što je u početku bilo zabavno, ali je vremenom počelo jako da nas nervira. Isto kao što nas je nerviralo što smo prilikom komunikacije umesto “roger” morali da kažemo “oui” – priznaje pilot, koji kaže da se nadao da će barem dobiti neka dobra francuska vina, što se ipak nije dogodilo. Umesto njih su dobili su pokvarene sireve, za koje su ih starešine ubedile da mogu da se jedu. I pored garancija sutradan su skoro svi pokvarili stomak.

– Drago mi je što je NATO preuzeo komandu i što konačno možemo da budemo ono što jesmo  – kaže pilot.

Marko Dražić

 1. Xtro2 kaže:

  Alo, alo?

 2. Joka kaže:

  E nije Alo,alo već Kvaka 22 ako si čitao!

  1. Xtro2 kaže:

   Sta citao? Slusao bre.Pevao pokojni Bora Spuzic Kvaka.

 3. Jordan kaže:

  A sto se nisu pravili englezi? Vidis nasu politicku elitu. Pali sa marsa i prave se englezi. Niko ni sa cim ne moze da ih poveze…

 4. Ivan kaže:

  Fantasticno.

 5. Francuz kaže:

  Sta bre hoce ovi ameri! Nisu nam ni do nogu. Viva la France!

 6. Ljix kaže:

  A kako je tek našim Crvenima da glume Žute i Žutima da glume Žute, i Naprednjacima da glume Crvene, Žute i Desne o tome niko ni slovca! ;)

 7. spiderpig kaže:

  Setih se South Parka (“Fatbeard”):
  Being French, they surrendered immediately” :D :D :D

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *