nazad na vrh

Ana Brnabić: Komarci su bukvalno izašli iz šume

Premijerku plaši to što je komarcima svejedno da li će proliti po kap ili dve srpske krvi

BEOGRAD, 7. jun 2019, (Njuz) – Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je zabrinjava i plaši situacija sa komarcima u Srbiji.

– Sa ovim krvopijama se nikada ne zna. Imate posla sa insektima koji su bukvalno izašli iz šume. Njima je svejedno da li će proliti po kap ili dve srpske krvi i to me plaši – rekla je premijerka.

– Komarčanska strana ne razmišlja racionalno o našem kvalitetu života dok nas ubadaju i sisaju nam krv, dok je, s druge strane, srpska strana racionalna. Na šume i rastinje po Srbiji sada se gleda kao na leglo najgorih komaraca i slobodno mogu reći da to šipražje predstavlja “srce Evrope” kada je reč o ispijanju krvi dobronamernim građanima Srbije – kaže premijerka Srbije.

Na pitanje da li će biti pokrenuta neka akcija protiv komaraca, Brnabić je rekla da je to pitanje za predsednika.

– Predsednik Vučić, kao vrhovni komandant za borbu protiv Albanaca, Hrvata i komaraca, jedini može da pokrene svu potrebnu mašineriju koja bi uskočila u žbunje i u šume i poprskala ove dosadne beštije koje terorišu pošten svet – zaključila je srpska premijerka.

Kao reakciju na izjavu Ane Brnabić, rojevi komaraca u Srbiji počeli su da na svoje mreže kače slike kako izleću iz šume, uz haštag #mosquitoliterallyfromthewood.

Miroslav Vujović