njuz-autor

AUTOR: urednistvo

13. mar. 2020

Ana Brnabić: Moja zaduženja u vladi su državna tajna

BEOGRAD, 13. mart 2020, (Njuz) – Premijerka Srbije Ana Brnabić odbila je da odgovori na pitanje novinara o svojim konkretnim zaduženjima u vladi, naglasivši da je to državna tajna.

Ona je odbacila insinuacije da država nije pravovremeno reagovala na epidemiju korona virusa i pozvala građane da postupaju u skladu sa savetima stručnjaka.

– U svim državama na svetu u kojima je predsednik Aleksandar Vučić, ovlašćenja premijera su državna tajna. Nema razloga da bude drugačije ni u Srbiji – jasna je Brnabić – Građani nemaju razloga za brigu. Srbija ima dovoljno mojih ovlašćenja, a ukoliko bude potrebno, predsednik će hitno intervenisati i sprečiti moguće nestašice – naglasila je premijerka i dodala da sve stručne službe rade u skladu sa Vučićevim uputstvima što garantuje da ozbiljnih posledica epidemije neće biti.

Zaduženja Ane Brnabić su već duži period obavijena velom misterije. Čak ni poslovično dobro obavešteni izvori ne mogu sa sigurnošću da tvrde koja je njena uloga u državi i koje poslove obavlja.

– Od preuzimanja funkcije predsednika vlade, Ana Brnabić uspešno održava određenu dozu tajnosti kada je njen posao u pitanju. U takvoj situaciji prirodno je da ljudi nagađaju, pa i preuveličavaju koje su njene dužnosti i ovlašćenja. Po kuloarima se zaista svašta priča, Srbi su poslovično skloni preterivanju, pa se spekuliše se da je ona na čelu izvršne vlasti i da, kao premijer, po Ustavu ima najveća ovlašćenja u državi, što je, naravno, običan mit. Opet, to pokazuje koliko je njena marketinška taktika pametno osmišljena jer i posle četiri godine nikome nije jasno koga ona predstavlja i šta tačno radi – ispričao nam je izvor blizak vladi.

Viktor Marković

  1. voya montoya kaže:

    Slatka tajna, u sred drzave patriota…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *