nazad na vrh

Ana Brnabić primljena na određeno

Screenshot N1
FOTO: Screenshot N1

BEOGRAD, 21. oktobar 2020, (Njuz) – Ana Brnabić je primljena na radno mesto premijera, a ugovor o radu na određeno vreme će biti potpisan ovih dana, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ona će na ovom poslu biti sigurno do aprila 2022. godine, posle čega će dve strane razgovarati o mogućem nastavku saradnje.

– Vremena su teška, radna mesta nesigurna, pa država mora da vodi računa o politici zapošljavanja. Ana je pokazala da je vredna, da dobro obavlja svoj posao, ali u ovoj situaciji mi ne možemo da joj ponudimo stalni radni odnos – objašnjava predsednik Vučić – Potpisaćemo ugovor na godinu i po dana, a po isteku tog roka ćemo sesti i razmotriti postoji li mogućnost da ga produžimo – poručio je predsednik i dodao da Brnabić može da bude ponosna jer je posao dobila uprkos jakoj konkurenciji.

Buduća premijerka nije previše razočarana ovakvom odlukom jer veruje da je ona doneta u skladu sa poslovnim mogućnostima države. Ona obećava da će učiniti sve da iskoristi ukazanu priliku i dokaže da je pravi kandidat za trajno rešenje na radnom mestu prdsednika vlade.

– Četiri godine sam radila kao premijer i, ne mogu reći da nisam očekivala da dobijem ugovovor o stalnom radnom odnosu. Šta je tu je, nastaviću da dajem sve od sebe i trudim se da ubedim predsednika Vučića da zaslužujem ovo radno mesto – kaže Brnabić.

– Opet, nemam mnogo razloga da se žalim. Pred nama je nesiguran period tokom kog će mnogo ljudi ostati bez posla i redovnih primanja. Ja bar neću morati da brinem o egzistenciji narednih godinu i po dana, a do tada će se situacija sigurno popraviti. Plata premijera je solidna za srpske prilike, uslovi rada, takođe, a sam posao nije previše zahtevan. Ostaje samo da vidim kakav će biti novi kolektiv, ali verujem da će Vučić napraviti dobar tim u kome ću moći da ostvarim svoj potencijal – zaljučila je Brnabić.

 

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Njoj, sirotici, je najteže. Niko da se nadje iza nje, da je pogura. Sve mora sama!

  2. Bravo, bravo. Danas ste prevazisli sebe

  3. Довео си жену у туђу кућу, дете јој направио, нит* си је оженио, нит* поштен и сталан пос*о имаш, јебем ли ти племе брнабско барабско!

  4. Oli, su je skinuli sa evidencije NVO-SAD-e, bez blagoslova SPC-a…??

  5. Kazu,Ana ima muda…Stalno se nesto kurči…Ima devojku, dobila ćerkicu…..
    Pa ni bratu nije loše. I njemu se digao-prihod…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix