Ani Brnabić je falilo rešenje poslodavca o korišćenju porodiljskog odsustva
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

22. feb. 2019

Ani Brnabić fali jedan papir za porodiljsko odsustvo

BEOGRAD, 22. februar 2019, (Njuz) – Premijerka Srbije Ana Brnabić nije uspela da ostvari pravo na porodiljsko odsustvo jer joj je falio jedan papir, pa je vraćena na dopunjavanje dokumentacije.

Ani Brnabić je, kako saznajemo, falilo rešenje poslodavca o korišćenju porodiljskog odsustva.

– Ana prvo nije znala šta je potrebno za otvaranje odsustva jer je bila ubeđena da je sve digitalizovano i da je dovoljno da kod sebe ima samo ličnu kartu. Kada je saznala koji su sve papiri potrebni, prikupila ih je, ali je zaboravila rešenje poslodavca. Onda je pitala predsednika Srbije Aleksandra Vučića da joj napiše rešenje, ali je ispalo da joj on, iako ju je zaposlio, zvanično nije poslodavac, te da mora da se obrati Vladi Srbije. Kada je to uradila, u njenom kabinetu su je uputili na Milku iz finansija, ali se ispostavilo da je Milka dobila grip i da su je lekari pogrešno rešili, pa je zbog teške upale pluća zadržana da leži u bolnici do daljnjeg. Tako Brnabić sada čeka da se Milka vrati sa bolovanja, kako bi najzad dobila i poslednji papir  koji joj je potreban – objasnio nam je sagovornik iz kabineta premijerke.

Ana Brnabić namerava da uskoro počne da prikuplja i dokumentaciju i za ostvarivanje prava na ostale naknade po osnovu rođenja i nege deteta.

– Premijerka ne zarađuje loše, ali znate kako je, cene potrepština za bebe su vrlo visoke i svaki dinar dobro dođe, pa ako već može da dobije nešto od države, što da ne? – zaključio je izvor Njuza iz Vlade Srbije.

Nenad Milosavljević

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Ako, u medjuvremenu, njen ipak glavni poslodavac, odluči da poseti dete i napravi selfi i pritom ustanovi da je dete gojazno, premijerka će svoja prava ostvariti tek za dve, najviše tri godine!

 2. Ostvarena kaže:

  Ana Brnabić svakako nece ostvariti pravo na porodiljsko odsustvo, buduci da se, jelte, nije porodila. Eventualno bi mogla da trazi da joj se odobri nega deteta, ali u Zakonu stoji da to pravo moze da ostvari otac deteta. E u tom sucaju je ft1p…

 3. Baba kaže:

  E, pa. Dete je dete. Neka je zivo i zdravo. A kako cete dalje, papiri, prava na porodiljisko, ko da ga doji, ko da ga hrani, uspavljuje, kupa, presvlaci, vodi lekaru i td, pa valjda nece premijetka jedne (ne)ozbiljne dtzave.

 4. voya montoya kaže:

  Rodilo se valja ljuljati…!! Premijerka ce se suociti sa veoma ociglednim sranjem,kako to rece Ministar-sofer bez volana socijalne politike…Dosta je bilo reci-vreme je da zakmeci i Predsednik,radi buducnosti Srbije…

 5. Баш Рђа kaže:

  Не би да кварим славље новопеченом оцу, али фале јој два документа: Сертификат о безбедносној провери и Држављанство Републике Србије.

 6. Buraz kaže:

  Koja bolest. Ona da nije to što jeste nebi imala ama baš nikakva prava na to dete, alo ovo je srbija pa za neke zakon nevaži

 7. amharac kaže:

  Ana bi trebala da dobije otkaz zbog 5 dana ne dolaska na posao.
  Ako premijer ne postuje ustav i zakon, ko ce? U srbijici koju ona navodno vodi, ona je tom detetu isto sto i teta iz trafike. A za vreme boravka na premijerskom mestu nije ana bas nista uradila za unapredjenje pravnog statusa istopolnih brakova

 8. Ivana kaže:

  Da li to znači da će ova gospodja negovati i dojiti bebu? S’ obzirom da pravo na porodiljsko ima samo jedan roditelj… U slučaju da je majka ne zaposlena , logično je da će ona brinuti o detetu. I u takvom slučaju otac nema prava na porodiljsko. Da li se pravi izuzetak kada je u pitanju premijer-ka? Sigurno… primaće platu i uživati sa svojom lepšom polovinom dve god na porodiljskom..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *