Stručnjaci za otkrivanje dopinga ne isključuju mogućnost da Srbi imaju neke supermoći
njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

23. aug. 2016

Antidoping kontrolori mole Srbe da im kažu kako su otkrili da su svi Amerikanci dopingovani

MONTREAL/BEOGRAD, 23. avgust 2016, (Njuz) – Predstavnici Svetske antidoping agencije uputili su molbu građanima Srbije da im otkriju kojom su to metodom utvrdili da je svih 12 košarkaša selekcije Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijskim igrama bilo dopingovano.

– Otkrivanje upotrebe nedozovoljenih sredstava kod sportista iziskuje brojne kontrole koju moraju da obavljaju stručna lica. Kontrolisali smo košarkaše SAD više puta i nismo im ništa našli, ali posle finalne utakmice smo saznali da smo pogrešili, jer je više desetina hiljada građana Srbije objavilo svoja saznanja da se oni dopinguju – izjavio je Tomas Hanse iz ove agencije

– Istovremeno smo malo postiđeni, ali i zadivljeni učinkom građana Srbije, pa ih molimo da nas malo upute u to kako to rade, ne bismo li poboljšali kontrolu za naredne Olimpijske igre – navodi naš sagovorinik, koji ne isključuje mogućnost da građani Srbije imaju neku supermoć da prepoznaju dopingovanog sportistu.

– Kao čoveku od nauke nije mi bliska ideja da poverujem da neko poseduje supermoći, ali trenutno ne postoji drugo objašnjenje. Posebno je zanimljivo da, ako uzmemo za trenutak da građani Srbije poseduju ove supermoći, one znatno slabe kada je reč o otkrivanju dopinga kod evropskih sportista, a u potpunosti zakazuju kada je reč o ruskim olimpijcima – kaže naš sagovornik.

Ekipa Njuza pokušala je da kontaktira neke od stručnjaka za doping u Srbiji. Gospođa koja se na Fejsbuku predstavlja kao Mica Jovanović exPetrović exŽivonović, ostavila je posle utakmice komentar „Nema šanse bi mogli da ovoliko skaču da nisu dopingovani“.

– Kontaktirali su me iz Svetske antidoping agencije i rekla sam im da batale te testove koji očigledno ničemu ne služe i pažljivo pogledaju utakmicu. Kako je Durent mogao da pogodi onolike trojke ako nije dopingovan – pita se ova frizerka iz Beograda.

Marko Dražić

 1. milos kaže:

  hahaha, a sad šalu na stranu, ali dopinguju se zaista. upoznajte se sa likom i djelom Ducija Simonovića recimo, bivšeg košarkaša , osvajača evropske medalje ,svojevremeno jednog od najboljih igrača Evrope,koji je zbog doping skandala protivničkih igrača na Olimpijadi 1972. godine napustio takmičenje! Trajno je izbačen iz košarkaškog saveza…

  Danas je doktor filozofije i magistar pravnih nauka. Borac protiv kapitlazma i modernog olimpizma.

  Dakle, košarkaši Portorika su se dopingovali 1972. na Olimpijadi, a Ameri se ne dopinguju 2016. godine??? :)))

  Ma,ajte molim vas..

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Sve je to olimpiski ološ!

 3. Nena kaže:

  Bravo Marko, sjajan clanak :)

 4. Александар Хејтер kaže:

  Angažujmo one likove koji su provalili da se Rusi dopinguju na osnovu dojave i ubedimo i da su igrači USA ruskog porekla, to će biti dovoljno da ih diskvalifikuju.

 5. Petar kaže:

  Marko Dražić-u, ako je tekst sarkastičan bilo bi uputno dati više informacija od srpske ubedjenosti u dopingovane Amerikance. Ovako bi deluje k'o da ovaj njuz.net finansira Soroš fondacija, dal vi iz njuz-a niste NVO ne daj Bože? Najiskrenije me interesuje za koje novce pišete ovakve bljuvotine o Srbima? Isplati li se?

 6. Ja sam kaže:

  Cini mi se da su i svi komentari na Njuzu u proteklih par dana bili na antidoping kontroli. I svi bejase pozitivni, pa se ni jedan ne objavi.

 7. Gare kaže:

  A Bolt? Ako se Getling dopinguje ko lud da bi bio brz, koliko li tek taj srče dopinga?
  A Isinbajevu izbacili. A po građi se odmah vidi da je sve to od majke prirode.

 8. Мирко kaže:

  Ови наши значи млеко, значи плазма. А Американци се увече убоду а ујутро све искењају. Јасно као дан.

 9. realista kaže:

  Doping kontrole kasne za doping stručnjacima decenijama. Armstrong je sam priznao da je dopingovan osvojio sve medalje i pobjede nisu to otkrili doping kontrolama, a redovno je kontrolisan i ništa nisu otkrili. Ogroman broj svjetskih pa tako i američkih profesionalnih sportista koristi supstance koje podižu tjelesne sposobnosti i to je ČINJENICA koju znaju svi profesionalci u svijetu sporta. To da je veliki broj ruskih sportista suspendovan sa Olimpijade nije samo po sebi neka greška ali da su SAMO oni suspendovani, a niko drugi, to je već krajnje licemjerno i čist proizvod američke politike, a ne rezultat borbe protiv dopinga

 10. Milance kaže:

  Sama cinjenica, da ne podlezi nicijoj kontroli, sve govori. Oni sami sebe konreolisu. Ma hajte molim vas

 11. Goran kaže:

  Mozda zbog toga sto antidoping kontrole ne vaze ni jednog Americkog sportistu, i jedini oni nisu podvrgnuti andidop testovima na takmicenjima, posto jedini imaju status “sportiste za kojeg drzava amerika garantuje da je cist”.
  A za sportiste svih ostalih drzavljanstava, i pored toga sto njihove maticne drzave garantuju da su cisti, sprovode se ipak kontrole.
  Mozda zbog toga ?

 12. Nina kaže:

  Očigledno je vidi se nenormalno ponašanje unezveren poglede,naboj adrenalina,samo obratite pažnju kave su im oči,jedan od njih je tokom utakmice imitirao pticu….takvo ponašanje sportista nisam videla…neka nova vrsta dopinga….izraz lica im je drugčiji vidi se i na ovoj slici baš,baš kod pojedinaca.

 13. voya montoya kaže:

  Vidi komentara,dva,i to sportska komentara!A ostale rubrike,bez komentara???

 14. Nenad Dikic kaže:

  Bravo Marko. Pozdrav iz Rija. Dr Nenad Dikic

 15. Sofija kaže:

  Ne znam na koje to brojne kontrole mislite. Salu na stranu, poznato je da ameri ne idu na kontrolu. Tako znamo da su dopingovani, jer da nisu ne bi upotrebljavali politicku moc svoje zemlje da izbegnu kontrolu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *