njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

31. maj. 2013

Apoteke povlače iz upotrebe sve pacijente koji su koristili Fervex

Najverovatniji uzrok ovog subjektivnog osećaja je to što je lek stvorio rezistentnost prema ljudima

BEOGRAD, 31. maj 2013, (Njuz) – Iz Udruženja apotekara Srbije (UAPS) saopštili su da će iz upotrebe povući sve pacijente koji su koristili Fervex, a koji su prijavili određene smetnje prilikom njegovog korišćenja, saznaje Njuz.

Procenjuje se da će biti povučena serija od oko dva i po miliona korisnika kojima je bio prepisan Fervex, a koji su prijavili “da lek na njih nema više efekta kao nekada”.

– Na ovu radikalnu meru odlučili smo se nakon brojnih pritužbi koje su nam stizale od pacijenata, a koji tvrde da se ne osećaju više tako moćno i uzdignuto uz Fervex kao nekada, iako su dodatna ispitivanja potvrdila da je sa lekom sve u redu. Najverovatniji uzrok ovog subjektivnog osećaja je to što je lek, zbog preterane upotrebe, stvorio rezistentnost prema ljudima – rekla je predsednica UAPS-a Aleksandra Dimitrijević i dodala da će ovi pacijenti biti uklonjeni sa tržišta dok se ne otklone greške na njima.

Korisnici koji su se žalili na smanjeno dejstvo Fervexa uglavnom pominju kako ne osećaju više dvadesetčetvorosatnu sigurnost uz prisustvo ovog leka.

– Iako uvek nosim sa sobom Fervex, dešava mi se da kada neko kine u mom prisustvu, a ja mu ponudim ovaj lek, on odbije da ga uzme. Zato sve manje imam poverenja u ljude koji ne žele da ga koriste – kaže jedan od korisnika ovog leka kojeg smo zatekli u apoteci u centru Beograda – Postao sam nuspojava Fervexa – dodao je on.

Iz Udruženja apotekara napominju da trenutno prave i listu svih pacijenata koji su izrazili sumnju u blagotvorne efekte Fervexa, a koji za lečenje gripa i simptoma prehlade koriste “babske” metode poput belog luka i obloga od rakije.

Miroslav Vujović

 1. seljak kaže:

  Sreća da ove godine nema epidemije gripa jer bi onda morali povući i vakcine iz opticaja.

 2. Kontraš kaže:

  A ja sam mislio da je UAPS neka Vuciceva agencija…

 3. Miloje kaže:

  Tako i treba!Taj lek se koristi analno,kada kineš izleti samo kesica…

 4. himalajac kaže:

  povuci ce se ovi pacijenti sami za par nedelja….zauvek

 5. Sasa kaže:

  Samostalni sindikat Fervex poziva sve korisnike na strajk ispred apoteke u Nemanjinoj. Svi koji nisu clanovi Fervex-a, mogu da popune molbu za dobijanje datuma o pocetku pregovora za pristupanje u Fervex sindikat.

 6. Simke kaže:

  Dobro Fervex manje-vise, bitnije je da se korisnici Bromazepama ne povlace i da nije u planu pravljenje spiskova tih korisnika. Mada, iskreno, niko se i ne zali da dejstvo istog. Svi su nesto nasmejani i sretni. Cim vidis nekoga da ide ulicom i smeje se, odmah znas da je zadovoljni korisnik tog cudotvornog i magicnog leka …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *