njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

01. okt. 2020

Ateisti falila jedna utakmica na tiketu da postane vernik

BEOGRAD, 1. oktobar 2020, (Njuz) – Bog ne postoji, definitivan je zaljučak Borisava Aćimovića, ateiste iz Beograda, pošto mu je, zbog samo jedne utakmice propao dobitni tiket na kladionici.

Po prvi put u životu, tokom utakmice holandske Eerste divizije, ovaj momak je prizivao božju pomoć, ali nije dobio ikakav odgovor.

– Kladim se rekreativno već nekoliko godina. Kladionica je idealan spoj moje ljubavi prema sportu i nauci. Daje vam mogućnost da pratite rezultate svojih omiljenih timova i da primenite znanje iz matematike – priča Borisav.

– Kad uronite u listu i pažljivo se zagledate u brojke u njoj, shvatite koliko je sve to jednostavno i jasno. Napravio sam sopstveni sistem, ali sad vidim da mu je definitivno potrebna nadogradnja – nastavlja on svoju ispovest.

– Ništa tu nije bilo sporno do juče. Odigrao sam pet utakmica na tiketu. od toga sam četiri pogodio i ostalo je da sačekam rezultat meča Ajndhoven – Roda. Gosti su vodili i sve je funkcionisalo kako treba. Dok se bližio kraj meča, desilo se nešto čudno. Osetio sam kako me obuzima neko nepoznato osećanje nade, počeo sam da prizivam boga i molim ga da Roda pobedi. Sramota me je da priznam, ali nekoliko puta u sebi sam rekao i “Bože, pomozi da prođe samo još ova!”. Čini mi se da sam, u tom bunilu, obećavao da ću početi da idem u crkvu, postim i radim slične nerazumne stvari. To čudno stanje me je držalo nekih petnaestak minuta do izjednačujućeg gola Ajndhovena, a potpuno me je napustilo onog momenta kada je potvrđeno da je utakmica završena nerešeno i da sam pao tiket – racionalno objašnjava on.

Ovo je samo učvrstilo njegove ateističke stavove i ubedilo ga da bog ne postoji.

– Zamislite da ste vrhovno biće, gospodar svemira koji može da učini šta god poželi, a ne pojavite se u toliko važnom momentu. To je, za njega, bila stopostotna prilika da jednog ateistu prevede na svoju stranu. Nema šansi da bi on to propustio. Pa nije bog Fernando Tores – argumentovano iznosi Borisav svoja razmišljanja i nastavlja – Što se mene tiče, ovo iskustvo mi je samo potvrdilo da sam sve vreme bio u pravu i da je vera besmislica za lakoverne. Vraćam se oprobanom receptu klađenja. Samo suve brojke, matematika, kombinatorika i sva naučna dostignuća koja se mogu iskoristiti tokom sastavljanja tiketa – zaključio je on i dodao da se nada da će strelac izjednačujućeg gola za Ajndhoven i kompletna odbrana Rode goreti u paklu.

Bojan Savić

 1. Баш Рђа kaže:

  Е К С К Л У З И В Н О ! ! ! Јавности се обратио вишеструки добитник седмице на лотоу, извесни В.Ђ. ( у наставку текста ради заштите приватности користићемо његов надимак “преријско америчко говедо”, такође заштићена врста). Дакле, овај срећни добитник, решио је да са свима подели тајну свог успеха: ” Пре сваког извлачења, добро, не баш пре сваког, се окупам и изговорим чаробне речи – Аве, Аве, господаре, што извучемо, то делимо! Такође, обавезан део ритуала је и кречење, небитно које просторије, битно је да се обави ноћу, и у тишини!” Ово говедо тврди да га та формула никад до сад није изневерила. Мада је ово створење обрасло длаком свима познато као лажовчина и лопужа, чак га зли језици зову “ђубре”, у овом случају му се може веровати, ако се обрати пажња на имовинско стање овог шупљорогог папкара, који као и остали припадници те заштићене врсте имају рачуне и у прерији и у степама, за сваки случај.

  1. Баш Рђа kaže:

   Ако рогоња лаже, снимак не лаже: https://www.youtube.com/watch?v=BaOZqCDH4t8 и https://www.youtube.com/watch?v=PGRHAgCqkqw, значи, зајебите Брондби, Ајакс, Бенфику и Черноморец, само кречење и Аве, Аве, не мож* д*омане!

 2. Milan (nisam odavde) kaže:

  Poznato je da su mnogi režimi, tokom istorije, svoje poslušnike plaćali putem lutrije. Iz toga sledi da se ateista iz ove priče nije molio ,,pravom bogu”, niti je zavredeo njegovu nagradu!

 3. Gebo kaže:

  Kockari se ionako mole đavolu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *