Autobusi će praviti veliku socijalnu distancu
njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

07. maj. 2020

Autobusi GSP-a zbog socijalne distance praviće razmak od dva sata

BEOGRAD, 7. maj 2020, (Njuz) – Čelnici Beograda doneli su odluku da, u skladu sa novim merama tokom pandemije korona virusa, autobusi GSP-a prave razmak od dva sata.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će autobusi Gradskog saobraćajnog preduzeća, zbog socijalne distance, ubuduće saobraćati “na dovoljno velikom vremenskom razmaku da korona virus ne može da se zapati”.

– Epidemiolozi su nam objasnili da se virus najlakše širi kada se veliki broj ljudi nađe na jednom mestu, pa smo, shodno tom savetu, odlučili da razdvojimo veliki broj putnika na po dva sata vremenskog razmaka. Prvobitna ideja bila je da ta distanca bude sat i po, ali smo je za svaki slučaj povećali – objasnio je Goran Vesić.

Na pitanje šta je sa gužvama koje će se stvarati na stanicama i u autobusima, Vesić je rekao da je taktika retkog reda vožnje upravo i donesena kako bi zbunila virus.

– Matematika je prosta, ako se virus i zapati u nekom od autobusa, teško da će uspeti da pređe u sledeći koji stiže tek za dva sata. Što autobusi budu ređe saobraćali, to virus neće imati gde da se prenosi. Bitno je da ga zbunimo i umorimo, jer ako on očekuje da sledeći autobus stigne za 5 minuta, a pojavi se tek posle dva sata, pa svako normalan bi odustao od čekanja autobusa, a kamoli virus – zaključio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika pohvalio je gradsku vlast jer nije počela sa izgradnjom metroa i pustila ga u rad 1. maja 2020, kako je pisalo na kartama štampanim pre dve godine, jer bismo u suprotnom, kako kaže “danas imali mnogo više zaraženih od korona virusa koji bi se upravo u metrou prenosio brlo brzo”.

Miroslav Vujović

  1. scoby kaže:

    Kakve ”mere” su pripremili šešeljoidni genijalci, ni 5 puta više javnih prometala im ne bi bilo dovoljno, makar išli jedni za drugim kao svadbena povorka. Svako drugo mesto je za sedenje,posebna mesta na odstojanju za stajanje, redari koji puštaju putnike u vozila, jedna vrata za ulaz, ostala samo za izlaz, jednom rečju, to ne bi ni u Švedskoj funkcionisalo. Sva sreća, Duče se na vreme lupio po čelu i pustio u opticaj staru šemu:”Da si biomed pila, u autobusu bi bila!”. A ako se neko zarazi, nema veze, poživeće makar do ”izbora”…

  2. voya montoya kaže:

    Prefarbali su autobuse , ali gradjane prefarbati nece…!!

  3. Pera Mitić kaže:

    Shvatamo da je to šala, ali zašto niko ne piše da markice A1 za zaposlene sad kostaju 2200 din i da su jeftinije za 30% obzirom da ce biti u prodaji tek posle 10-tog? Lako je ismejavati vlast, ali kad ucini nesto lepi, niko ne vidi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *