nazad na vrh

Autokomanda dobija svetionik

Twitter/Retko Kad Pesimista™️
Izgled budućeg svetionika na AutokomandiFOTO: Twitter/Retko Kad Pesimista™️

BEOGRAD, 9. jun 2020, (Njuz) – Na beogradskoj Autokomandi biće uskoro izgrađen svetionik, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. On očekuje da će to vozačima omogućiti lakše snalaženje u gradu i potpuno promeniti perspektivu Beograda.

– Beograd svako malo zadese hiljadugodišnje poplave što otežava život svim učesnicima u saobraćaju. Sa druge strane, ovakve vremenske prilike pogoduju stvaranju dobrih uslova za razvoj nautičke privrede. To bi privuklo bogate turiste iz celog sveta i omogućilo otvaranje novih radnih mesta u prestonici – ističe Vesić – Autokomanda se pokazala kao idealno mesto za izgradnju marine u koju će pristajati čamci i luksuzne jahte. Naravno, potrebno je pre toga izgraditi odgovarajuću infrastukturu. Zato ćemo već ovih dana raspisati tender za izgradnju svetionika koji će u početku navoditi automobile, a jednog dana plovila kojima će turisti dolaziti u naš grad – naveo je zamenik gradonačelnika.

Nautički turizam je grana privrede u ekspanziji, a Beograd kaska za razvijenim svetom u ovoj oblasti, smatraju stručnjaci i pozdravljaju ideju izgradnje svetionika na Autokomandi.

– Godinama se ništa nije radilo kako bi potencijal Beograda kao centra nautičkog sporta bio iskorišćen. Njegov geografski položaj, reke na kojima leži, količina padavine i stanje kišne kanalizacije su prednosti o kojima drugi gradovi mogu samo da sanjaju – kaže Milanka Petrović, docent na Saobraćajnom fakultetu. Važno je što pre krenuti u realizaciju ove ideje, a izgradnja svetionika je korak u dobrom pravcu – poručuje ona i dodaje da bi izgradnja marine na Autokomandi, u kombinaciji sa gradskim metroom, znatno rasteretirala saobraćaj u glavnom gradu i olakšala život svim Beograđanima.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Koliko ja znam planira se i nabavka 6 remontovanih podmornica, na svakoj metro liniji plovice po tri.

  2. Jebote svetionik na Autokomandi , a pristaniste za kruzere u Zemunu…?? Pa sta radi ovaj gradski arhitekta…?!!

  3. Ovo je samo trening za karantin, koji će biti proglašen odmah posle izbora. Stranka koja pobedi, u poplavljene ulice će staviti i krokodile. Pa čik nek neko ne poštuje zabranu kretanja !

  4. Vesic nek obavi radove na tom svetioniku, sigurno će se sudariti neki kruzeri.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix