nazad na vrh

Autokomanda dobija svetionik

Twitter/Retko Kad Pesimista™️
Izgled budućeg svetionika na AutokomandiFOTO: Twitter/Retko Kad Pesimista™️

BEOGRAD, 9. jun 2020, (Njuz) – Na beogradskoj Autokomandi biće uskoro izgrađen svetionik, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. On očekuje da će to vozačima omogućiti lakše snalaženje u gradu i potpuno promeniti perspektivu Beograda.

– Beograd svako malo zadese hiljadugodišnje poplave što otežava život svim učesnicima u saobraćaju. Sa druge strane, ovakve vremenske prilike pogoduju stvaranju dobrih uslova za razvoj nautičke privrede. To bi privuklo bogate turiste iz celog sveta i omogućilo otvaranje novih radnih mesta u prestonici – ističe Vesić – Autokomanda se pokazala kao idealno mesto za izgradnju marine u koju će pristajati čamci i luksuzne jahte. Naravno, potrebno je pre toga izgraditi odgovarajuću infrastukturu. Zato ćemo već ovih dana raspisati tender za izgradnju svetionika koji će u početku navoditi automobile, a jednog dana plovila kojima će turisti dolaziti u naš grad – naveo je zamenik gradonačelnika.

Nautički turizam je grana privrede u ekspanziji, a Beograd kaska za razvijenim svetom u ovoj oblasti, smatraju stručnjaci i pozdravljaju ideju izgradnje svetionika na Autokomandi.

– Godinama se ništa nije radilo kako bi potencijal Beograda kao centra nautičkog sporta bio iskorišćen. Njegov geografski položaj, reke na kojima leži, količina padavine i stanje kišne kanalizacije su prednosti o kojima drugi gradovi mogu samo da sanjaju – kaže Milanka Petrović, docent na Saobraćajnom fakultetu. Važno je što pre krenuti u realizaciju ove ideje, a izgradnja svetionika je korak u dobrom pravcu – poručuje ona i dodaje da bi izgradnja marine na Autokomandi, u kombinaciji sa gradskim metroom, znatno rasteretirala saobraćaj u glavnom gradu i olakšala život svim Beograđanima.

Bojan Savić

  1. Koliko ja znam planira se i nabavka 6 remontovanih podmornica, na svakoj metro liniji plovice po tri.

  2. Jebote svetionik na Autokomandi , a pristaniste za kruzere u Zemunu…?? Pa sta radi ovaj gradski arhitekta…?!!

  3. Ovo je samo trening za karantin, koji će biti proglašen odmah posle izbora. Stranka koja pobedi, u poplavljene ulice će staviti i krokodile. Pa čik nek neko ne poštuje zabranu kretanja !

  4. Vesic nek obavi radove na tom svetioniku, sigurno će se sudariti neki kruzeri.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix