Utamničenje i oslepljenje profesora dodatna sigurnosna mera
njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

20. jun. 2016

Autor testova za malu maturu oslepljen i bačen u tamnicu

BEOGRAD, 20. jun 2016, (Njuz) – Profesor matematike koji je sastavio ovogodišnji test iz matematike za malu maturu, kako saznaje Njuz, oslepljen je i bačen u tamnicu.

Iz Ministarstva prosvete napominju da je ova mera sprovedena kao zaštita od mogućnosti da on nekome otkrije sadržaj testova za prijemni za upis u srednje škole.

– Čim je profesor, čije ime ne mogu da otkrijem, sastavio test iz matematike, morali smo da ga oslepimo, a potom bacimo u tamnicu jednog starog zamka, čiju lokaciju ne mogu da otkrijem. Nismo mogli da se oslonimo samo na onu izreku “ko vidi test pre đaka i priča o njemu, umreće u najgorim mukama”, već smo morali da obezbedimo da svako ko je došao u dodir sa testovima ne prenese nikom njihov sadržaj. To je, uz prevoz testova u pratnji policije, bio neminovan sigurnosni korak kako bismo obezbedili da niko ne dođe u posed testova pre prijemnog ispita – potvrdio je za Njuz izvor iz Ministarstva prosvete koji je želeo da ostane anoniman – Sve ovo je urađeno kao preventiva, a ne kao neka represivna mera, tako da nema potrebe za preuveličavanjem celog slučaja – dodao je on.

Kako saznajemo, pored profesora iz matematike, u tamnicu su bačeni i autor testa iz srpskog jezika, kao i autor kombinovanog testa, dok slična sudbina čeka i prelamača i štampara iz Zavoda za izradu novčanica koji su takođe imali dodir sa testovima.

– Autoru testa iz srpskog najverovatnije ćemo odseći jezik kako ne bi imao priliku da nekome prepriča test, dok ćemo prelamača i štampara najverovatnije samo mučiti dok ne priznaju kome su otkrili sadržaj testova – otkrio je izvor iz Ministarstva.

Miroslav Vujović

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Ovoliki napori, a svi u Srbiji koji su nešto napravili su diplome kupili!

  1. haha kaže:

   Napraviti?!? Ovi “uspesni” u Srbiji su mogli jedino uspesno prodati maglu. A to im je ocigledno uspelo, posto ovce jos uvek glasaju za njih.

 2. Рубљов kaže:

  Дакле, оста бабић без језика…

 3. Kata kaže:

  Muž autorke testa iz srpskog radovaće se preventivnoj meri – da joj se odseče jezik!

 4. scoby kaže:

  Dobro su prosli! Mogla je da im se desi neprijatnost slicna onoj koja je zadesila mladog Boltona u sinocnoj epizodi Igre prestola…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *