njuz-autor

AUTOR: urednistvo

28. feb. 2013

Avion Vlade Srbije prijavljen za Red Bull takmičenje u letenju

Iz Vlade očekuju da će zauzeti jedno od prva tri mesta

BEOGRAD, 28. februar 2013, (Njuz) – Vlada Srbije odlučila je da svoj službeni avion „Falkon“ prijavi za prvo Red Bullovo takmičenje u letenju – „Flugtag“, saopšteno je danas na konferenciji za štampu u Vladinom pres centru.

Na ovaj potez, članovi Vlade su došli detaljnim istraživanjem pravila ovog takmičenja, kada su zaključili da njihov avion ispunjava sve kriterijume za „Flugtag“.

– Pročitali smo da svi takmičari moraju da nose zaštitne prsluke i kacigu, što inače praktikujemo prilikom svakog službenog putovanja – saopštio je šef biroa Vlade za medije i komunikacije Milivoje Mihajlović – Takođe piše da svi učesnici moraju da budu u stanju da plivaju 100 metara bez bilo čije pomoći, što je jedan od uslova za ulazak u Vladu.

On je napomenuo da će ovo biti dobro za imidž Vlade, koja će građanima konačno pokazati i svoje drugo lice.

– Jedina bojazan je da li će avion Vlade proći bezbednosnu kontrolu pre samog takmičenja, jer bez bezbednosnog sertifikata nećemo moći da učestvujemo – izjavio je Mihajlović i napomenuo da se nada da će im Red Bullov tim u slučaju da se letelica ne pokaže dovoljno bezbednom „malo progledati kroz prste, jer im je svakako u interesu da imaju ovako poznatog učesnika“.

-Neozbiljno bi bilo da se Vlada Srbije bavi bilo kakvim prognozama, ali mogu reći da smo svi ubeđeni da ćemo zauzeti jedno od prva tri mesta – smatra Mihajlović, koji se nada da krajem juna voda na Adi neće biti previše hladna.

Marko Dražić

 1. Malo ja sam kaže:

  Ne treba gajiti preveliki optimizam.

  1. Zagrepčanin kaže:

   Ako se prijave naši cirkusanti iz Hrvatske, Vaše šanse su NULA!

   1. Malo ja sam kaže:

    Eh moj prijatelju zagrijebacki,
    Uvek nadjete priliku da nas vredjate i poredite sa nisticom.: )
    Znaci, i od losih ima bolje losih.

 2. Polovni Buntovnik kaže:

  – Ivice, koliko imamo kapsula za spasavanje?
  – Nijednu.
  – Jesi li ih prebrojao?
  – Dvaput.

  1. aleksandar kaže:

   bilo je, al je Ivica progutao kapsule za spasavanje misleci za prvu da je protiv mamurluka, a za drugu a je za mrsavljenje…

 3. himalajac kaže:

  e jos kad mi neki vladin talenat mogao da ga vozi unazad, i to vezanih ociju, ja bi se odma’ kladio na nas.

  1. Slavisha kaže:

   Kako nam ide, ja nisam ni mislio da idemo drugačije, no unazad vezanih očiju.

 4. Kiki kaže:

  Nije pošteno. Članovi vlade, kao najsposobniji ljudi koje imamo u celoj državi, moraju biti van konkurencije, da bi takmičenje bilo zanimljivo. To bi bilo isto kao da gospodinu Dačiću dozvole da se takmiči u Prvom glasu Srbije, pa kako bi se neko drugi mogao nadati pobedi?

 5. Tagore kaže:

  Da smo znali da našu sigurnosnu letilicu od ”Falkona”, na kojoj nam i svet zavidi, poklonimo bivšem papi Benediktu XVI, pa da njegova svetlost bez straha i bez drhtanja odleti na zasluženi penzionerski odmor, nama bi možda i Vatikan ponudio uslovni kredit za kupovinu novog ”hot air balloon from 14 of December, 1782 by the Montgolfier brothers”.

  Vazdušnim balonom od braće ”(Joseph-Michel Montgolfier (26 August 1740 – 26 June 1810) and Jacques-Étienne Montgolfier (6 January 1745 – 2 August 1799)”, koji nisu iz Mongolije, se sigurnije i brže putuje preko bare, a našim južnim tokom dobijamo i besplatan gas (plin) kao bratski poklon ruskoga naroda.

  Nemački balon (Zeppelin LZ 129 Hindenburg) je najsigurniji dokaz da sve što visoko leti, brže cepa obuću…:
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/84/Hindenburg_burning.jpg
  Četvrtak, 6. maj 1937. Hindenburg disaster: German Hindenburg burned on landing at Lakehurst, New Jersey (US). 35 dead, 1 on ground killed, 62 survivors.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *