njuz-autor

AUTOR: urednistvo

23. jan. 2013

B92 optužuje Blic da im je ukrao tekst o ulepšavanju vagine

Prepucavanje dva portala ko je prvi počeo da se bavi tekstovima o genitalijama

BEOGRAD, 23. januar 2013, (Njuz) – Medijska kuća B92 najavila je da će podneti tužbu protiv konkurentske kuće Blic ukoliko u naredna 24 časa sa svog sajta ne povuče tekst o ulepšavanju vagine koji je kopiran sa portala B92, saopšteno je iz ove kompanije.

Sporni tekst se pojavio na Blicovom sajtu samo dan nakon što je tekst skoro identičnog sadržaja objavljen na sajtu B92, tvrde iz ove kuće.

– Krađu teksta primetio je jedan čitalac koji redovno prati članke na našem sajtu, tako što je svom prijatelju pokazivao aktuelne tekstove tih dana i naleteo na identičan članak na Blicu – rekla je za Njuz Vesna Dobrosavljević, urednica informative na sajtu B92.

– Tekst koji je objavio Blic predstavlja skoro od reči do reči kopi-pejstovan naš tekst. Da bi prikrili krađu, autori su nevešto pokušali da zamene neke reči, pa su tako umesto “kovrdžava” napisali “loknasta”, umesto “pirsing” stavili su “minđuša”, a reč “mesnata” zamenili su rečju “nabrekla”, ali očigledno je da nisu uspeli da izmene suštinu teksta – rekla je Vesna Dobrosavljević.

– Time što su naslov “Kako da ulepšaš svoju mačkicu” promenili u “Kako da ulickaš svoju ribicu”, učinili su da tekst sklizne u tabloidni treš – tvrdi urednica sa B92 i napominje da je njihov sajt poznat po iscrpnim tekstovima o penisu i vagini, zbog čega je ovo nedoličan potez kolega koji su pokušali da uđu na njihovu teritoriju.

Iz Blica su na ovu optužbu uzvratili prozivkom da je upravo B92 bio taj koji im je prvi ukrao tekst “26 načina da depiliraš svoje mačo loptice”, zamenivši ga naslovom “Preko 24 načina da ulepšaš svoje Rafaelo kugle”.

– Ne vidim kako oni to imaju ekskluzivno pravo na tekstove o genitalijama? Blic se bavio penisom i vaginom još dok B92 nije obrađivao ništa osim dosadne informative – navodi naš izvor iz Blica.

Miroslav Vujović

 1. Stanarević kaže:

  Polako, poštovani, bez brige; ima dovoljno genitalija i za jedne i za druge. Po zasluzi!

 2. Jovan kaže:

  Zašto niko ne spominje Kurirov jučerašnji članak “Deset igračaka koje će vam pomoći da vaše debelo crevo sija starim sjajem?” ?

  1. Marko kaže:

   Svima su pomenute igračke došle od crijeva do grla, pa ne mogu govoriti o tome ;-)

 3. Polovni Buntovnik kaže:

  Ove dvije medijske kuće su nebo i zemlja… ma i to je slabo poređenje, bolje reći opstipacija i dijareja! Samo se ne zna koja je proliv a koja zatvor, u svakom slučaju govno je govno.

 4. Ja sam kaže:

  CIK se u urni prevrce.

 5. smejač kaže:

  za njuz/ na pametnim telefonima je dugme svidja mi se/ne svidja mi se jedno do drugog tako kad se pritisne prstom jedna opcija desi se da smo pritisli drugu greškom a ima tako dobrih komentara greota da se čovek zezne napravite aplikaciju za androide bilo bi super

 6. Александар Хејтер kaže:

  Ah, kako urban tekst, i ne čudi što su ga likovi iz Blica ukrali. Srećom da imamo B92 koji čini da uvek budemo u trendu i ne zaostajemo za svetom, da nije njih niko ovde ne bi čuo za Velikog brata. Sećam se kad su prikazicali serijal o uticaju turbo-folka na mase tokom 90-tih, posle toga mi je postalo jasno da se takav treš od programa nikada više neće ponoviti. Danas kada uključim TV i pogledam RTS, B92 i Pink, ili kad pročitam tekst u Blicu, Kuriru ili Presu, shvatim da smo od 2000. baš uznapredovali.

 7. Славко kaže:

  Е па Вујовићу, виле те водиле! Жена и ја код куће користимо један компјутер и видим ја, ставила ми Б92 и Блиц у фаворите, па сам баш хтео да је питам за разлог. До неба ти хвала!

 8. nebojsa kaže:

  i ja tako jednom slucajno naidjem na tekst kako da ulepsas svoju mackicu. i ja lepo obrijem macku nacelavo, okupam i iscedim i tek posle skontam da se radi o vagini

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *