nazad na vrh

B92 otkupio prava na ceo Vimbldon do polufinala

Ako se Đoković ne plasira u polufinale, postoji mogućnost da B92 emituje i poslednja tri meča

BEOGRAD, 13. jun 2012, (Njuz) – Televizija B92 obavestila je javnost da je otkupila eksluzivna prava na prenos svih mečeva Grend slem turnira u Vimbldonu, sve do polufinalnih okršaja, saznaje Njuz.

Veran Matić, direktor B92, kaže da je prezadovoljan ovim aranžmanom, kojim će prenositi skoro sve mečeve sa najznačajnijeg teniskog turnira.

– Otkupili smo prava na sve mečeve, naravno, do polufinala, tako da će naši gledaoci imati priliku da gledaju izuzetno zanimljive mečeve u kvalifikacijama i nekoliko narednih kola i da tako uživaju u majstorijama tenisera koji su rangirani među prvih 100 tenisera na svetu – kaže Matić – Naši gledaoci će moći da uživaju u celodnevnom prenosu Vimbldona, neke mečeve ćemo i reprizirati, a sve ostale emisije će biti emitovane u zavisnosti od toga kako se budu odvijali mečevi u Londonu – rekao je Matić i napomenuo da postoji mogućnost da se i mečevi polufinala i finale emituju na ovoj televiziji.

– Ukoliko se Đoković ne plasira u polufinale, postoji čak i mogućnost da ćemo ispratiti i poslednja tri meča – kaže Matić.

Uspešna saradnja između B92 Prva TV ovako će biti nstavljena jer će Prva biti ta koja će prenositi finalne mečeve sa Vimbldona. Takođe ova saradnja će biti produbljena tako što će B92 od jeseni reprizirati prvu sezonu serije Sulejman veličanstveni, što će se savršeno uklopiti sa emitovanjem druge sezone na Prvoj.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Прецедник ће само тај “б92” да погледа
    https://www.njuz.net/wp-content/uploads/2012/05/tomislav-nikolic2.jpg

  2. Б92 мења име у “Друга ТВ”.

  3. A шта је са оним да је то телевизија где Новак побеђује? Изгледа да је ту Надал умешао прсте. Значи ако нам прва буде преносила финала да ће Новак бити други.

  4. Da bi gledaocima bilo uzbudljivije , finalni meč će biti raskomadan na sve televizije po procentu koji plate , pa će tako najverovatnije rts1 prenositi 20% finalnog meča , pink 15% , b92 13% , prva 12% , studioB 8% , Happy 6% , dok će lokalne tv prenositi ostale manje delove meča . Gledaocima se savetuje da u ruci drže daljinski i prebacuju kanale i traže gde se koji deo emituje , jer ne postoji tv program .

    • Problem, je, međutim, u tome što se dužina trajanja meča u tenisu ne može znati unapred. Zbog toga će sve televizije dobiti pravo da naizmenično prenose po jedan ge.

  5. E to je zdrava konkurencija :-)

  6. Onog dana kada se Đoković povuče iz tenisa, nema više tenisa na TV-u. Mada neki naš možda postane prvak u bobu…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix