Od 1. januara 2018. godine Stefan će od babe i dede ponovo dobijati mesečni džeparac kakav je bio pre smanjenja
njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

17. okt. 2017

Baba i deda vratili unuku džeparac na prethodni nivo

NOVI SAD, 17. oktobar 2017, (Njuz) – Dragica i Marko Jovanović odlučili su da unuku Stefanu povećaju džeparac za pet odsto čime će njegov džeparac biti vraćen na prethodni nivo. Od 1. januara 2018. godine Stefan će od babe i dede ponovo dobijati mesečni džeparac kakav je bio pre smanjenja.

– Posle konsultacija, deda Marko i ja smo odučili da obradujemo Stefana. Kad smo mu smanjili džeparac, Stefan je to primio kao da je odrasla osoba. Nije se bunio, razumeo je i on je podneo veliki teret za koji je sada red da ga nagradimo – kaže baka Dragica.

Deda Marko dodaje da je odlučio i da unuku da jednokratni džeparac u visini od 50 dinara.

– Bogami sam ja to tako odlučio. Baba neka vidi da li će i ona – veselo dodaje Marko.

Unuk Stefan kaže da je zadovoljan najavljenjim povećanjem, ali da ga je posebno obradovala vest o jednokratnom džeparcu.

– Nekako je najslađi novac koji niste planirali da će stići, pa ga dobijete. Mada moram da priznam da se potajno nadam i da će možda biti neki 13. džeparac. Sa baka Dragicom i deka Markom nikad se ne zna – uzbuđeno nam priča Stefan.

Ipak, nisu svi zadovoljni odlukom Dragice i Marka. Sin Jovan i snaha Milica upozoravaju da možda nije vreme za ovakav potez.

– Nismo u potpunosti sigurni da je vreme za ovoliko povećanje. Mama i tata nas uveravaju da će nam i dalje svakog meseca pomagati oko plaćanja dažbina, ali ipak, nismo sigurni da je ovo održivo na duži rok. Jedno poskupljenje struje ili vode i već može da dođe do problema – kaže Dragičin i Markov sin Jovan.

Bane Grković

 1. scoby kaže:

  Kako prethodni nivo? Valjda će džeparac biti najveći u novijoj srbskoj istoriji…

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Tako se to radi. Obećaš unuku povećanje i svi samo na to misle (pet banki je pet banki) i očas posla se zaborave tetkini stanovi, Ujkine jahte, kucanja policije na vrata nedužnih ljudi, otsustvo policije gde je trebaju…. Ma ko će o svemu tome! Otmemo vam penziju kad nam se oće, obećamo nazad kad nam padne napamet… ,, vozi Mićko….”

 3. amharac kaže:

  pa sad, 100-10% pre 3 god, plus 5% od Januara ‘18 nije nikako =100 a kamoli da je najvise ikada

 4. peric kaže:

  Grkovicu prestani da stalno pogadjas metu.
  Interesantno je da postoji jedna egzoticna zivotinja ( a ipak domaca ) koja se zove inflacija. Ona je oko 2% u okruzenju, a kod nas 3.5%. Tri godine po tri na ekponenciju je oko 10%. Sto znaci da su prosveti plate porasle za celih 0%, a penzionerima za -5%.
  Kad na to dodamo vestacko smanjivanje kursa za par procenata, ostaje da se pitamo da li je vrednost srskog IQ-a 10, 5, 0 ili -5.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *