njuz-autor

AUTOR: urednistvo

05. apr. 2011

Bahati pešak izazvao teži sudar

Gosti kafića u neverici nakon tragičnog događaja

BEOGRAD, 5. april 2011. (Njuz) – Na uglu ulica Strahinjića bana i Kapetan Mišine, danas nešto posle 11 časova, pešak koji je prema rečima očevidaca najverovatnije bio u alkoholisanom stanju, izazvao je teži sudar u kojem su osim njega učestvovala još dva vozila. Bahati pešak je posle izazivanja saobraćajne nesreće isčezao sa lica mesta i policija još uvek za njim traga.

Žena koja je sedela u bašti obližnjeg kafića kaže da je neposredno pre udesa videla čoveka u ranim tridesetim, visokog oko 180 cm, kratko ošišanog u crnoj kožnoj jakni, kako bahato prelazi raskrsnicu, 30 cm van pešačkog prelaza, ometajući pritom više vozila koja krstare ovim delom grada.

– Provlačio se između parkiranih automobila, a onda je dva puta sa trotoara prešao jednom nogom na kolovoz. U jednom momentu, kada je zaobilazio vozilo koje preprečilo trotoar čitavom širinom, sa obe noge je zgazio na kolovoz, čime je jedan vozač bio prinuđen da naglo prikoči – kaže žena.

Mladić, koji je u trenutku udesa takođe sedeo u bašti, kaže da je bahati pešak, nakon što je naglo zaobišao još jedno parkirano vozilo, izleteo na put i udario u džip. Vozilo je od siline udarca prešlo na levu stranu gde se sudarilo sa parkiranim automobilom marke Pežo 307, koje je pritom pretrpelo veliku materijalnu štetu.

– Bilo je strašno, čovek ne može a da se ne pita šta bi se desilo da je u parkiranom automobilu neko sedeo – pita se očevidac.

Vozač džipa prošao je bez povreda, ali mu sledi dugačak period oporavka od traume koju je izazvao pešak.

– Išao sam do grada na kafu, kako što uvek i radim u ovo vreme. Nisam brzo vozio, ne brže od 60, kada mi je stigla poruka i samo sam sago glavu na nekoliko sekundi da je pročitam. Odjednom, video sam razjarenog čoveka koji ide pravo na mene. Bio je to delić sekunde, ceo život mi je prošao pred očima – kaže uznemireni vozač.

Milan Ilić

 1. ML 63 AMG kaže:

  Od ovakvih bahatih pesaka mi posteni vlasnici dzipova sa zatamljenim staklima vise ne mozemo normalno da se vozimo gradom! Neka policija uradi nesto, ovo postaje nepodnosljivo!!!!

 2. Golub kaže:

  Ma, da…. ti pešaci…. gunđ, gunđ….. ma, sve bi ja to po kratkom postupku….

  Da sam ja nešto vlast… pa, svima do jednog bi stavio one šok-ogrlice za kere… pa, kad priđe na po’ metra od ulice – elektrošok… pa, da viš’ kako će se opamete…. kad budu mogli na ulicu samo na pešačkom i to u kratkom vremenskom intervalu, a ne kao sad… po 30 sekundi pa se razvlače k'o žvake….uh! Ma, sve bi ja to…..

 3. Jordan kaže:

  Polako postaju da mi nedostaju one stare dobre izmisljene vesti…
  Ovo bre ja dozivim svaki dan. Samo cekam kada ce neko na semaforu dizadje iz kola sa sacmaricom i nasumice krene da puca po pecasima.
  Dosta je bilo bre!

 4. Rodni kaže:

  Bolje bi islo sa naslovom
  “Pesak izazvao udes prelazeci pesacki sa naocarima za sunce sa staklima od 31% zatamljenja”…

 5. Olja kaže:

  Nije istina da se za pešakom traga…. Niko ne sme ništa da preduzme, jer je, dok je bahato prelazio ulicu, pešak imao podignutu ruku u kojoj je držao značku BIA-e!

 6. Jessy kaže:

  Zavisno od uloge u kojoj se nalazim javljaju mi se suprotna osecanja: kad sam pesak pobila bi vozace, kad vozim krljala bi pesake.
  Eto covek nikad zadovoljan nije, ispunis mu jednu zelju on bi hteo dvije …

 7. Olja kaže:

  Zato ja, kad krenem u grad, obavezno imam zdravstvenu knjižicu i imam čist veš na sebi, zlu ne trebalo, ako nabasam na nekog nervoznog vozača, pa završim u Hitnoj, hehehe…

 8. Tagore kaže:

  Bahatog pešaka obavezno pronaći, oduzeti mu hodajuću dozvolu za šetnju po gradu i obrijati mu glavu – kako bi svi vozači, (pijani i trezni), mogli i po punom mesecu da ga vide.

  Trijes centrimetra po koraku osumnjičenoga, e b'eee, ja mislim da je ovaj pešak bio neki stranac i da je želeo našu zemlju preko pešačkih prelaza da pokrade !

 9. nn kaže:

  Sto kaze Bora:”Pesaci su dosadni, pesaci su spori, zato ih obori”.
  Ili tako nekako

  1. Mihajlo kaže:

   ”Бора прича глупости”-1988. године. :-))

 10. Ljix kaže:

  Bez namere da umanjim važnost ove vesti, moram da vam skrenem pažnju da se u isto vreme, 300 metara od mesta ovog događaja zbio još jedan dramatičan događaj.

  Navalentni i bahati slučajni prolaznik je odmahnuo rukom i ubrzanim korakom je pokušao da zaobiđe momka koji deli reklamne letke. Ovaj je potrčao za njim i nežno mu uvalio letak u kapuljaču. Razjareni prolaznik je potrčao, ali ga je malo dalje sačekala devojka koja deli te iste letke. Slučajno ga je saplela i dok je ovaj padao ubacila je još desetak letaka u ceger navalentnog prolaznika.

  Neki pešaci su stvarno nemogući i kada se kreću u zonama za pešake.

 11. Tagore kaže:

  Birijanje ‘na suhom mjestu nesreće’:
  http://www.blic.rs/data/images/2011-04-03/131172_popis_ff.jpg
  Otkako sam upoznao ovaj mali svet, kunem se da se u Kanadi, Švici, na portugalskom ostvu Madeira i na 7106 +1 filipinskih ostrva POPIS BAHATIH PEŠAKA radi na časnu reč i 100% besplatno preko pošte, neta i Interneta.
  Ne šalim seee…

 12. Nindza kaže:

  Haha, pa to sam JA! :0) U ranim tridesetim, 180cm, kratko osisan i u crnoj koznoj jakni :0):0)

 13. Nindza kaže:

  Haha, 180 cm, rane tridesete, kratko osisan, crna jakna PA TO SAM JA :0)

  1. Jordan kaže:

   Pitam se da ovo nije bio nekji ninja (Nindza), misim, 180cm, rane tridesete, kratko osisan, crna jakna… mora da je on, 100%!

 14. Tagore kaže:

  Ćuti bre Jordane !
  Ja, potpuno ćelav sa 180 cm dužine, sam popio vojvođansku ‘ZOZOVAČU’ od kompanije SCAID iz Subotice, i ti si mi obećao da u popisu stanovništva ne prijaviš 43 mrtvih.

 15. mile kaže:

  na sve ovo moramo citirati grunfa – tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi – tako ti je to …

 16. Olja kaže:

  I tako Tagore, sa svojih 180 cm dužine, povede u takmičenju Srba i Hrvata, hehe…

 17. Tagore kaže:

  Sestro Olja, ni mojim tananim mlečnim zubićima, ja bez hrvatske braće nebih znao da ujedam…
  Poklanjam ti pesmu:
  “Niti sam ja seljanka, niti sam varošanka, već sam ja rođena na motu kraj obale”…
  .
  Ça fait chier la vie, mais c'est la seule que je sais vivre !

 18. Olja kaže:

  Mersi boku, mersi boku…

 19. Tagore kaže:

  Otšli Japanci (Madame Tabata et Monsieur Raboto) na medeni mjesec na moru kraj obale:
  http://www.20min.ch/dyim/338522/B.M600,1000/images/content/2/7/9/27945411/1/topelement.jpg

  Ma gdje ti je kuća kraj kamina – pita Tabata ?

 20. spiderpig kaže:

  Pu, šljam.

 21. Pravda sada kaže:

  Strasno!! Ja bih zabranila pesacima da prolaze kroz Strahinjica bana… Njihovo ponasanje je prevrsilo svaku meru. Jel’ neko treba da pogine da bi reagovali?! Dokle cemo da trpimo ovakvo ponasanje? Dokle?

 22. Dalibor kaže:

  Ne znam ko se ovoga setio, ali ova vest je ladno istinita. Sve što je opisano se zaista dogodilo….

 23. himalajac kaže:

  Ne razumem… krivica je na vozacu dzipa i to je toliko jasno.
  U Vasem clanku lepo pise:” Nisam brzo vozio, ne brže od 60,…”
  Da je vozio 100 ili bar 80, on se uopste ne bi susreo sa pesakom, vec bi bio, ko zna gde, u tom trenutku.
  Postoji saobracajni znak koji ogranicava minimalnu brzinu kretanja vozila na putu i obicno se mogu videti na auto putu. Postavite lepo, svuda po centru, a posebno u spomenutim ulicama, saobracajni znak koji ogranicava minimalnu brzinu kretanja na 100, ili 120 i ovakve stvari se nece vise desavati!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *