njuz-autor

AUTOR: urednistvo

22. jun. 2023

Bajatović se žali da od plate više ne može da se živi ni pola godine

BEOGRAD, 22. jun 2023, (Njuz) – Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa, priznaje da na svojoj koži i te kako oseća posledice inflacije i kaže da od svoju platu u poslednje vreme jedva uspeva da razvuče na šest meseci. Njegova predviđanja za budućnost su prilično pesimistična jer ne vidi da ćemo uskoro izaći iz krize.

– Svaki odlazak u kupovinu je postao noćna mora – jada se Bajatović. – Cene osnovnih životnih namirnica su nenormalno porasle, pa sve teže sastavljam kraj sa krajem. Nekad sam od plate mogao normalno da živim, pa i da uštedim, a danas celu potrošim već do pola godine. Što je najgore, inflacija se ne zaustavlja, pa se iskreno pitam koliko ćemo svi mi ovo moći da izdržimo. Ako se ovako nastavi, verovatno ću morati da tražim dodatni posao – zabrinuto kaže on.

Bajatović dodaje da je svestan teških okolnosti u kojima se država nalazi, ali i da ima utisak da ekonomske mere vlade ne daju rezultate.

– Objektivno gledano, iza nas je težak period. Prvo smo imali epidemiju korone, onda je došao rat u Ukrajini i to se ekonomski odrazilo na ceo svet – objašnjava on. – U jednom momentu, inflacija je eksplodirala u celoj Evropi, ali svuda se smirila sem kod nas. Izgleda da negde definitivno grešimo. Znam da ne bi trebalo da se žalim, ali posledice ovakve ekonomske politike svakodnevno osećam na svojoj koži i na svom standardu. Ako je meni, koji, donekle, pristojno zarađujem, sve teže da finansiram sve obaveze, mogu misliti kako je ljudima koji zarađuju manje od milion dinara mesečno – zaključio je direktor Srbijagasa.

Bojan Savić

 1. Здрава простата kaže:

  Будимо солидарни са богатима, што је слоган једног јунака Алан Форда.

 2. Aleksandar kaže:

  Da se pokrene SMS akcija Svi za Bajatovića i da se pomogne čoveku. Njemu je mnogo teže nego onima kojima svakog meseca fale pare. Njima je lako jer su navikli.

  1. Vera kaže:

   Jedna plata ne traje ni sest meseci? Uzas, jadan covek!

   1. Marko kaže:

    Samo da javim da se izvukao, podigao je primanja duplo pa sad moze nekako jedva da izgura godinu dana sa platom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *