Izgled jednog Faberžeovog jajeta pre nego što ga je Bajatović ulepšao
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

15. apr. 2017

Bajatović za Uskrs ofarbao Faberžeova jaja

BEOGRAD, 15. april 2017, (Njuz) – Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović za ovogodišnji Uskrs ofarbao je pet Faberžeovih jaja i nalepio na njih različite prigodne usrkšnje sličice iz dnevnog lista ALO.

Bajatović je poznat po tome što voli da eksperimentiše sa uskršnjim jajima, pa je tako prošle godine ofarbao zlatna jaja i na njima potom ispisao tekstove uskršnjih SMS poruka.

Predsednik Srbijagasa je kupio pet od ukupno 42 sačuvana Faberžeova jajeta, među kojima su i „Sećanje na Azov“ koje u unutrašnjosti ima maketu jedrenjaka, ali i ono čija je unutrašnjost oslikana po uzoru na Uspensku katedralu.

– Dušan je jaja najpre malo okuvao u vodi i sirću kako bi ih izbelio da bi bolje primila boju, a posle toga ih je ofarbao u lukovini i kupovnoj boji. Želeo je da malo uštedi na boji, pa je kesice sa bojama kupio na popustu za svega 2,5 dinara po kesici – navodi sagovornik Njuza blizak Dušanu Bajatoviću.

Prema njegovim rečima, Bajatović je nakon farbanja jaja izglancao uljem i na njih zalepio sličice iz ALO!-a.

– Na jedno jaje zalepio je sličicu Moskve, koja mu je u srcu, a na ostalima su sličice Cece, Dare Bubamare, Šabana Šaulića i Đanija. Čak je na jajetu sa sličicom Đanija ispod ispisao i „No Đani, no Uskrs“ – navodi naš izvor i dodaje da je Bajtović ovime sebi zadao ozbiljan domaći zadatak za sledeću godinu.

Nenad Milosavljević

  1. ZoinMihailo kaže:

    Bajatović za Vaskrs ofarbao dinosaurisova jaja.

  2. milan (nisam odavde) kaže:

    Potpuno neadekvatna upotreba nalepnica iz ALO!-a. Ko ih samo i ovlaš poglrda mora mu biti jasno da služe isključivo za tucanje!

  3. Трумп kaže:

    Bajatović za Vaskrs ofarbao jaja siročad Čankovih prepelica!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *