nazad na vrh

Baka ištrikala kimono za unuku

ZEMUN, 9. avgust 2021, (Njuz) – Slavica Arsić (82) iz Zemuna, ištrikala je juče kimono za svoju unuku.

U izjavi za Njuz ova penzionerka je istakla kako se na ovaj korak odlučila nakon što su Milica Mandić i Jovana Preković osvojile zlatne medalje u tekvondou i karateu.

– Oduševili su me uspesi naših devojaka, pa sam, pošto volim da štrikam, poželela da obradujem moju unuku Anju kimonom. To mi deluje korisnije nego neki džemper ili šal, jer joj ni džemper ni šal neće pomoći da jednog dana osvoji neku medalju, dok bi kimono to mogao da uradi – objasnila je baka Slavica.

Ona je izrazila nadu da će unuka nositi kimono duže nego što je unuk nosio triko koji mu je ištrikala pre pet godina.

– Unuku Urošu sam, posle Štefanekovog zlata u rvanju na Olimpijadi u Riju, ištrikala divan triko za rvanje, ali ga je nosio samo par puta, a petnaestak dana nakon Rija je zaboravio i na triko i rvanje. Posle Datunašvilijeve bronze me je zamolio da mu napravim novi triko, pa se nadam da Anjin kimono neće doživeti sličnu sudbinu i da ona neće zaboraviti na karate i tekvondo do sledećih Olimpijskih igara – izjavila je ova penzionerka.

Baka Slavica je dodala i da će unuku isplesti kapicu za vaterpolo jer joj deluje da je u Srbiji taj odevni predmet uvek u modi.

Soko Sokolović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix