njuz-autor

AUTOR: urednistvo

28. jul. 2022

Banke od prvog avgusta naplaćuju prolazak pored bankomata

BEOGRAD, 28. jul 2022, (Njuz) – Banke u Srbiji nastavljaju sa talasom poskupljenja i najavljuju da će se, počev od avgusta meseca, naplaćivati i prolazak klijenata pored bankomata.

Predsednik Udruženja za zaštitu banaka od klijenata Mirko Delić kaže da su banke prinuđene na ovakvu odluku zbog nesavesnih građana koji sve manje koriste usluge bankomata.

– Prema poslednjim istraživanjima, zarada banaka u poslednjih par godina je u sve manjem porastu i tome je jednostavno moralo da se stane na put – izjavio je Predsednik Udruženja za zaštitu banaka od klijenata.

– Čitam kako neki ekonomisti tvrde da usled inflacije i velikih poskupljenja građani neće biti u stanju da plaćaju sve veće troškove banaka, ali niko se ne pita kako je bankama – dodao je on.

Međutim, ovo nije jedino najavljeno poskupljenje. Od septembra u planu su još neke promene koje će pomoći bankama da stanu na noge.

– Za sad imamo 3 nova predloga za dodatne provizije. Prvi je provizija za plaćanje kešom umesto lepo karticom kao sav civilizovan svet, onda naknada za proveravanje da li ste poneli karticu od kuće, kao i naplata kazne za one koji nisu poneli karticu – najavljuje Predsednik Udruženja Mirko Delić.

Kako Njuz saznaje, uveliko se razmišlja i o još jednoj promeni u naplaćivanju usluga a u pitanju je takozvana “provizija za siromaštvo” za sve one koji potroše platu pre 15. u mesecu.

Vladimir Vuković

  1. Đura kaže:

    Kakva je ovo zafrkancija?

  2. Nekiludak kaže:

    A ako prolazis pored bankomata banke koje nisi komitent, onda dodatno 50 dinara za medjubankarsku transakciju prolaska.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *