Banke žele da pomognu deci da sva budu u prilici da beže sa časova
njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

03. sep. 2016

Banke ponudile roditeljima kredite za plaćanje neopravdanih časova dece

BEOGRAD, 3. septembar 2016, (Njuz) – Udruženje banaka Srbije saopštilo je da je zbog nove politike Ministarstva prosvete odlučilo da svim roditeljima banke izađu u susret i ponude potpuno novi proizvod – kredite namenjen za plaćanje kazni zbog neopravdanih časova dece.

– Ovi krediti biće veoma povoljni, sa niskim kamatama, pa čak i sa grejs periodom otplate od tri meseca do godinu dana – navodi se u saopštenju.

Banke navode da cilj nove kreditne linije nije da se u ovim teškim vremenima pomogne samo roditeljima, već i samoj deci.

– Banke ne žele da deca budu uskraćena za svoje detinjstvo, a svi znamo da je bežanje sa časova oduvek bilo sastavni deo detinjstva, školovanja i odrastanja. Deca, znajući da njihovi roditelji imaju mogućnost da plate njihove nestašluke, će s manje stresa bežati sa časova, ne misleći da li im njihovi roditelji to mogu priuštiti – navode u Udruženju banaka Srbije.

Psiholog Anita Bakočević navodi da ovaj potez banaka nema samo ekonomski, već i jedan veoma važan socijalni karakter.

– Ovim se brišu socijalne razlike među decom. Privilegiju bežanja sa časova neće imati samo deca bogatih roditelja, već i deca onih siromašnijih. Mislim da bi država morala da razmisli da se bežanje sa časova omogući i deci iz socijalno najugroženijih porodica – istakla je Bakočević.

Bane Grković

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Ovaj trend je bio za očekivati. Pošto je država svoje kredite pouzimala do maksima, bankama je jedino preostalo da, za kojekakve svrhe, kredite nude gradjanima. Da i njih u istu paučinu uvuku!

  1. dudule kaže:

   Da li je moguce da ne znas da news.net pravi satro vesti. Ti stvarno nisi odavde. Ti verovatno ne znas znacenje izraza satro.

   1. milan (nisam odavde) kaže:

    Mozda ne znam značenje, al bar znam da napišem: šatro- vidiš. A koga bi ti satro – pojma nemam, a i zašto bi?
    Uživaj ti meni gde god da si, a značenja kazanog i napisanog prepusti onima koji shvataju!

 2. Мрвица kaže:

  Ipak plemenitost i milosrđe nisu strani bankarima.A treba neko i u budućnosti da bude starleta, političar, navijač i sl.

 3. voya montoya kaže:

  Koliki je grace period…???Bojim se da će MMF imati uslovljavanja…

 4. Aleksandar kaže:

  Predlog je i da ministar kazni sam sebe za svaki izostanak jer deca beže iz škole zbog toga što njegovi nastavnici loše rade. Posle će se deca sazaliti kad vide da njihov ministar nema ni za hleb i neće više bežati …

 5. vitez kaže:

  To je prava stvar, ministri naprave problem a banke ih rešavaju. Tako rade svi političari prvo nas razbole pa nas onda leče.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *